economie cultuur politiek RSS

Ga je in oktober mee met onze Chinareis?

Opnieuw 2 doden vogelgriep

Aan de gevolgen van de uitbraak van het H7N9-virus zijn nog twee Chinezen overleden. Daarmee komt het totale dodental woensdagochtend op negen.

Lees verder

Oud-minister voor rechter wegens corruptie

De voormalige minister van Spoorwegen, Liu Zhijun, wordt vervolgd wegens corruptie en machtsmisbruik. Hij wordt er van verdacht zijn positie te hebben misbruikt om anderen te begunstigen en daarvoor steekpenningen te hebben ontvangen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Xi: 'China matigt groei opzettelijk'

De groei van China's economie vertraagt niet omdat het niet beter kan, maar omdat het dat wil. Dat zei China's president Xi Jinping in een gesprek met ceo's van 30 grote bedrijven op het 2013 Boao Forum for Asia.

Lees verder

'Geen mens-tot-mens besmetting vogelgriep'

Het H7N9-virus lijkt niet overdraagbaar van mens op mens. Dat concluderen Chinese autoriteiten na het onderzoeken van 621 familieleden van met vogelgriep besmette patiënten.

Lees verder

China's drijvende nationale trots

Het fotograferen van militairen, materieel of bases kan je in China in grote problemen brengen. Voordat je het weet word je van spionage beschuldigd. Maar als er reden is voor nationale trots, verspreidt het Chinese staatspersbureau Xinhua zelf fotomateriaal.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Opnieuw Chinese claim op Paracel Islands

China ontwikkelt een toeristisch programma op de omstreden Paracel-eilanden. Het wil al in de aanstaande meivakantie cruiseschepen op de eilandengroep ontvangen. China heeft een territoriaal conflict met Vietnam over de eilanden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Xi Jinping opent Aziatische top

Dertien regeringsleiders uit Zuid-Oost Azie komen vanaf zaterdag op het Zuidchinese eiland Hainan bijeen voor de 2013 Boao Forum for Asia. De conferentie wordt geopend met een keynote speech van de kersverse Chinese president Xi Jinping.

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder