economie cultuur politiek RSS

Kieswijzer: het NSC-programma voor Europa (4)

economie
cultuur
politiek

Eerste besmetting vogelgriep buiten China

Taiwan meldt een eerste besmetting met het H7N9-virus buiten China. De wereldgezondheidsorganisatie WHO waarschuwt dat dit type vogelgriep mogelijk besmettelijker is dan de H5N1-uitbraak die in 2003 aan zeker 360 mensen het leven kostte.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Asean-landen bezorgd over regionale veiligheid

De leiders van tien landen in Zuidoost-Azië zijn bijeen voor een tweedaagse top in Brunei. Op de agenda staat de veiligheid in de regio, maar ook een gezamenlijke strategie hoe de landen omgaan met territoriale conflicten met China.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Zelfverbranding Tibetaanse monniken

Een 20- en een 23-jarige monnik zouden zijn omgekomen bij een zelfverbranding in de Chinese provincie Sichuan. Dat melden in Tibetaans nieuws gespecialiseerde Amerikaanse en Britse bronnen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

21 doden bij geweld in Xinjiang

Bij een gewelddadig incident zijn 15 overheidsfunctionarissen en 6 vermoedelijke terroristen gedood. Het geweld had plaats in de provincie Xinjiang, een provincie waar Oeigoeren wonen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Zorgen China en VS over cyberaanvallen

Hoge Chinese militairen hebben in Beijing gesproken met de Amerikaanse legerleider Martin Dempsey. Cyberaanvallen van staten waren een belangrijk gespreksonderwerp, maar beide landen ontkennen dat hun land zich daaraan schuldig maakt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Geen donatie aardbevingsfonds vanuit Hong Kong

Parlementariërs uit Hong Kong hebben een donatie voor een hulpfonds voor de provincie Sichuan gedwarsboomd. Ze zijn bang dat het geld door corruptie niet goed wordt besteed.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Japanse nationalisten zorgen voor wapengekletter

Een groep van tien gehuurde vissersboten met aan boord ongeveer 80 Japanse nationalisten, hebben dinsdag voor oplopende spanning rond de Diaoyu-eilanden gezorgd. Marineschepen van zowel China als Japan stoomden vandaag op naar de omstreden archipel.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Reddingswerkers verleggen focus naar noodhulp

Meer dan 72 uur na de zware aardbeving in Sichuan, geven Chinese autoriteiten de hoop op dat ze slachtoffers levend onder het puin vandaan halen. Inspanningen richten zich nu op het brengen van flesjes water, instant noedels en ander voedsel.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Rusland benoemt zware ambassadeur in Beijing

Andrei Denisov (1952) is benoemd als Ruslands nieuwe ambassadeur in China. Dat maakte het Kremlin dinsdag bekend.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Reddingswerk Sichuan bemoeilijkt door slecht weer

De aardbeving die zaterdag in de provincie Sichuan plaatshad, heeft in ieder geval aan 188 mensen het leven gekost; 12.000 mensen raakten gewond. De reddingsoperatie is in volle gang, maar het rampgebied is zo zwaar beschadigd, dat het alleen te voet voor reddingswerkers is te bereiken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder