economie cultuur politiek RSS

Handelsoorlog escaleert na Huawei-boycot VS

Shanghai krijgt eigen Disneyland

Vrijdag is de eerste spade de grond in gegaan voor de bouw van het Shanghai Disney Resort. Met de bouw is 29 miljard yuan (3,5 miljard euro) gemoeid.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

China wil aandeel in vliegtuigmarkt

China wil een eigen civiele luchtvaartindustrie ontwikkelen. Al in 2020 moet die een omzet draaien van 100 miljard yuan (12 miljard euro). 

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Ajax op zoek naar beste voetbaltalent van China

In een nationale tv-show wordt gezocht naar het grootste voetbaltalent van China. De winnaars van de talentenjacht krijgen stageplaatsen bij Ajax en Everton FC aangeboden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Hartelijk welkom komt ambtenaar duur te staan

En waar gaat het over op China's social media deze week? In ieder geval over een hoge ambtenaar die zich in een nachtclub in Zhengzhou liet fêteren door een bedrijf.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

144 Miljoen achtergelaten ouderen op platteland

Negen op de tien ouderen op het Chinese platteland ziet zijn kinderen niet of nauwelijks. De traditie dat kinderen hun ouders op hun oude dag ondersteunen komt daarmee onder druk te staan.

Lees verder

Chinese middenklasse wil meer luxe

De voortdurende economische groei in de afgelopen jaren, voedt het verlangen naar luxe producten. Naast betere voedselwaren, biedt dat kansen voor de automakers en verleners van financiële diensten, blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau Nielsen.  

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Metro Beijing krijgt recyclingautomaat

Metrostations in China's hoofdstad krijgen 40 'omgekeerde verkoopmachines'. Wie plastic flessen inlevert, krijgt het statiegeld bijgeschreven op zijn OV-chipkaart.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Populatie met uitsterven bedreigde dieren herstelt

Voor het eerst in decennia groeien de aantallen van de Siberische tijger en de reuzenpanda weer. China claimt dit als een succes van zijn programma om bedreigde diersoorten te redden.

Lees verder

Dozijn Chinese bedrijven in Top-100 Wereldmerken

Van de 100 waardevolste merken ter wereld zijn er 12 Chinees. Maar hun potentie is beperkt als ze niet uitgroeien tot internationale merken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Hoogste wolkenkrabber ter wereld komt in... China

In Changsha wordt volgende week begonnen met de bouw van het hoogste gebouw ter wereld. Sky City wordt 838 meter hoog en wordt daarmee 10 meter hoger dan de Burj Khalifa in Dubai, de grootste wolkenkrabber tot nu toe.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder