economie cultuur politiek RSS

Grote Taiwan-show in New York; China geƫrgerd

economie
cultuur
politiek

Schaamte over beschadiging Egyptisch erfgoed

De Chinese vice-premier Wang Yang had het nog zo gezegd: Chinese toeristen in het buitenland moeten zich geciviliseerd gedragen. Een 15-jarige Chinese jongen uit Nanjing kerfde op 6 mei zijn naam in de beroemde Luxor-tempel.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

China vreest protectionisme Europa

Europa moet niet teruggrijpen op protectionistische maatregelen. Dat is slecht voor de handel met China en uiteindelijk ook voor Europese consumenten. Dat zei premier Li Keqiang, op bezoek in Europa.

Lees verder

Slakkenman draagt huis met zich mee

Je verliest je baan en je wordt uit je huis gezet. Wat doe je dan? De 38-jarige Chinees Liu Ling Chao bouwde een draagbaar huis dat hij met zich meeneemt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Op weg hier naartoe is me iets grappigs overkomen

Je weg leren vinden in het Chinese verkeer is niet makkelijk. Goed een scooter leren berijden is dan ook een kwestie van vallen en opstaan.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

In een klap 3.700 vuurwerkfabrieken dicht

Nieuwe veiligheidsregels hebben tot gevolg dat meer dan 3.700 van China's 4.921 vuurwerkfabrieken de poort hebben moeten sluiten.

Lees verder

Shanghai krijgt eigen Disneyland

Vrijdag is de eerste spade de grond in gegaan voor de bouw van het Shanghai Disney Resort. Met de bouw is 29 miljard yuan (3,5 miljard euro) gemoeid.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China wil aandeel in vliegtuigmarkt

China wil een eigen civiele luchtvaartindustrie ontwikkelen. Al in 2020 moet die een omzet draaien van 100 miljard yuan (12 miljard euro). 

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Ajax op zoek naar beste voetbaltalent van China

In een nationale tv-show wordt gezocht naar het grootste voetbaltalent van China. De winnaars van de talentenjacht krijgen stageplaatsen bij Ajax en Everton FC aangeboden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Hartelijk welkom komt ambtenaar duur te staan

En waar gaat het over op China's social media deze week? In ieder geval over een hoge ambtenaar die zich in een nachtclub in Zhengzhou liet fêteren door een bedrijf.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

144 Miljoen achtergelaten ouderen op platteland

Negen op de tien ouderen op het Chinese platteland ziet zijn kinderen niet of nauwelijks. De traditie dat kinderen hun ouders op hun oude dag ondersteunen komt daarmee onder druk te staan.

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder