economie cultuur politiek RSS

Vijf vragen over mogelijk verbod op TikTok in VS

Te huur: bezoek aan ouders

Geen tijd of zin in een bezoekje aan de ouders? Een ondernemende Chinees neemt tegen betaling deze zorg over.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Ambtenaar moet het kalm aan doen met belastinggeld

Chinese overheidsambtenaren mogen dit jaar vijf procent minder uitgeven aan persoonlijke onkosten, zoals auto's, reizen en diners. De maatregel volgt op het bericht dat belastinginkomsten tegenvallen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Elf Chinezen in cel vanwege dodelijke brand

Meer dan honderd ambtenaren, bestuurders en managers in de provincie Jinin worden gestraft vanwege hun rol in twee dodelijke bedrijfsongevallen waarbij in totaal 174 doden vielen. Elf van hen zijn gedetineerd in afwachting van een proces.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Geen prestaties, wel de hoofdprijs

De Chinese voetbalbond is nog niet af van bondscoach Jose Antonio Camacho. Een arbitragezaak dreigt nu onderhandelingen over zijn vertrek zijn stukgelopen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Canada gaat crimineel geld delen met China

De Canadese regering heeft een verdrag gesloten met China om in beslag genomen tegoeden van criminelen te delen. Canada is een belangrijke vluchthaven voor corrupte ambtenaren en bestuurders om hun kapitaal veilig te stellen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Miljardeninjectie in economie Xinjiang

Chinese bedrijven pompen de komende jaren 49,8 miljard yuan (6 miljard euro) in de Oeigoerse autonome regio Xinjiang. Dat maakten regionale autoriteiten vrijdag bekend.

Lees verder

Grootste gebouw ter wereld geopend in Chengdu

Deze week werd in Chengdu het grootste gebouw ter wereld geopend. Het New Century Global Center is 500 meter lang, 400 meter breed en 100 meter hoog.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Algenplaag kleurt stranden groen

De stranden van Qingdao zijn getroffen door de ergste algenplaag tot nu toe. Het fenomeen is waarschijnlijk te wijten aan verontreiniging van het water met fosfaten en nitraten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Japanse ergernis over Chinees gasplatform

Japan heeft zijn zorgen geuit over de bouw van een gasplatform in de Oostchinese Zee. Het gasveld ligt in een gebied waarvan beide landen claimen dat het van hun is.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Spermabanken China kunnen vraag niet aan

Een toenemende vraag, maar afnemend aanbod. Chinese spermabanken hebben dringend donoren nodig om wachtlijsten weg te werken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder