economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

Opnieuw verdenking match fixing Chinees voetbal

Ondanks de belofte de sport vrij van omkoping te maken, heeft de Chinese voetbalbond CFA toch weer twijfels over een onverwachte overwinning van Tianjin Teda's. Maandag won de club van het veel sterkere Liaoning Whowin.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Chinese economie remt verder af

In het tweede kwartaal van 2013 is de Chinese economie 7,5 procent gegroeid. Daarmee zwakt de groei steeds verder af.

Lees verder

Gerechtigheid voor moeder van verkrachte dochter

Tang Hui krijgt 2.941 yuan (350 euro) schadevergoeding voor de acht dagen dat ze ten onrechte in een heropvoedingskamp was opgesloten. Ze werd gedetineerd omdat ze protesteerde tegen de straffen die de verkrachters van haar dochter kregen opgelegd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinees wil wel vrij, maar durft het niet te vragen

Chinese werknemers willen wel graag meer vrije dagen opnemen, maar de helft durft het zijn baas niet te vragen. Dat komt goed uit, want de helft van de bazen is ook niet van plan om het verzoek te honoreren.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

'Crisis Europa kans voor Chinese overnames'

De aanhoudende economische crisis in Europa is een uitgelezen kans voor Chinese bedrijven om overnames te doen. Dat zegt adviesbureau KPMG.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Wielercircus strijkt neer in China

Terwijl wereldwijd wielerliefhebbers de Tour de France volgen, rijdt een deel van het profpeleton momenteel door China. Begin juli wordt de Ronde van het Qinghaimeer gereden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Opwerkingsfabriek van de baan na protest

De bouw van een nucleaire opwerkingsfabriek in Heshan is afgeblazen na protesten van bewoners. Het besluit is door lokale autoriteiten genomen 'uit respect voor de publieke opinie'.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China bouwt langste tunnel ter wereld

Tussen Dalian en Yantai komt een spoortunnel van 123 kilometer. De langste tunnel op dit moment ligt in Japan en is 54 kilometer lang.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China en VS willen investeringen makkelijker maken

De twee grootste economieën ter wereld gaan hun markten openstellen voor wederzijdse investeringen. China wil ook Amerikaanse investeerders in strategische sectoren toelaten, die tot nu toe zijn voorbehouden aan de eigen staatsbedrijven.

Lees verder

Chinese luchthavens kampioen vertragingen

De luchthavens van Beijing en Shanghai scoren slecht op punctualiteit. Bovendien vallen veel vertragingen in de categorie excessief.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder