economie cultuur politiek RSS

Chinamerica: Willem Post en Fred Sengers nemen de wereld door

economie
cultuur
politiek

Abbas en Netanyahu bezoeken China

De Palestijnse president Mahmoud Abbas en de Israelische premier Binyamin Netanyahu zijn momenteel allebei in China, dat een rol wil spelen in het vredesproces tussen beide landen. De kans dat ze elkaar daar ontmoeten is echter klein. 

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Chinees gaat eigen producten waarderen

De Chinese voedselindustrie mag dan te kampen hebben met een vertrouwenscrisis bij de consument; als het gaat om andere productgroepen groeit het vertrouwen in binnenlands product juist. Dat blijkt uit een marktonderzoek van bureau Epsilon International.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Vogelgriep nog niet voorbij

Nog steeds melden de Chinese volksgezondheidsautoriteiten dagelijks nieuwe besmettingen met het H7N9-virus. De teller staat nu op 127 bekende besmettingen, waarvan er 27 patiënten zijn overleden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Foutje, bedankt

Bekende Chinezen die hun gezicht verbinden aan reclamecampagnes, kunnen strafrechtelijk worden vervolgd als het product waarvoor zij adverteren in de problemen komt. Dat zegt het Hoge Volksgerechtshof.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kwik-alarm voor babyvoedsel

China is donderdag opnieuw opgeschrikt door een terugroepactie voor babyvoeding. Drie producenten halen potjes babyvoeding met tonijn terug waarin teveel kwik is aangetroffen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China wil vredesproces Midden-Oosten vlot trekken

Wat de Verenigde Staten niet lukt, wil China voor elkaar boksen. De speciale gezant voor het Midden-Oosten, Wu Sike, wil Israel en de Palestijnse Autoriteit weer aan de onderhandelingstafel krijgen. In mei ontvangt Beijing zowel de Israelische minister-president Benjamin Nethanyahu, als de Palestijnse leider Mahmoud Abbas.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China viert een vogelvrije vakantie

Honderden miljoenen Chinezen vieren een driedaagse meivakantie, maar ze mijden alles wat met vogels te maken heeft. De angst voor het H7N9-virus zit er diep in.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinese politie moet interactief worden

Politiekorpsen en ook justitie moeten beter leren communiceren met de burger. Internet en sociale media zijn daar bij uitstek geschikt voor, zegt een hoge partijfunctionaris.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China vervolgt duizenden corruptiezaken

In het eerste drie maanden van dit jaar zijn er 2.054 Chinezen veroordeeld in corruptiezaken. Daaronder bevinden zich vijf hoge ambtenaren en bestuurders op gemeentelijk niveau. Dat maakte justitiële autoriteiten zaterdag bekend.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Hollande spreekt een woordje mee

De Franse president Francois Hollande is op bezoek in Beijing en dat betekent veel handelsovereenkomsten. China koopt 60 Airbus-vliegtuigen en beide landen intensiveren hun nucleaire samenwerking.

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder