economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

'China kaapt gegevens spionnenhoofdkwartier'

Chinese hackers hebben de plannen gestolen voor de bouw van een nieuw hoofdkwartier van de Australische geheime dienst. Dat bericht de Australische zender ABC.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Chinese ambtenaar is gefrustreerd en in de war

Te hard werken, te veel controles door hun baas en stank voor dank van het publiek. Een op de drie Chinese ambtenaren heeft daardoor psychische klachten gekregen.

Lees verder

Beijing wil af van stadsverwarming met kolen

Om luchtvervuiling tegen te gaan wil China's hoofdstad af van stadsverwarming op kolen. Alle boilers binnen de vierde ringweg moeten binnen twee jaar worden vervangen door een schoner alternatief.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Mooiste dag van je leven mag wat kosten

Jaarlijks trouwen in China tien miljoen paren. Een bruiloft mag wat kosten; gemiddeld geven zij 4.400 euro uit, voor een gemiddelde arbeider ongeveer een jaarsalaris.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Schaamte over beschadiging Egyptisch erfgoed

De Chinese vice-premier Wang Yang had het nog zo gezegd: Chinese toeristen in het buitenland moeten zich geciviliseerd gedragen. Een 15-jarige Chinese jongen uit Nanjing kerfde op 6 mei zijn naam in de beroemde Luxor-tempel.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China vreest protectionisme Europa

Europa moet niet teruggrijpen op protectionistische maatregelen. Dat is slecht voor de handel met China en uiteindelijk ook voor Europese consumenten. Dat zei premier Li Keqiang, op bezoek in Europa.

Lees verder

Slakkenman draagt huis met zich mee

Je verliest je baan en je wordt uit je huis gezet. Wat doe je dan? De 38-jarige Chinees Liu Ling Chao bouwde een draagbaar huis dat hij met zich meeneemt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Op weg hier naartoe is me iets grappigs overkomen

Je weg leren vinden in het Chinese verkeer is niet makkelijk. Goed een scooter leren berijden is dan ook een kwestie van vallen en opstaan.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

In een klap 3.700 vuurwerkfabrieken dicht

Nieuwe veiligheidsregels hebben tot gevolg dat meer dan 3.700 van China's 4.921 vuurwerkfabrieken de poort hebben moeten sluiten.

Lees verder

Shanghai krijgt eigen Disneyland

Vrijdag is de eerste spade de grond in gegaan voor de bouw van het Shanghai Disney Resort. Met de bouw is 29 miljard yuan (3,5 miljard euro) gemoeid.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder