economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

China's economie groeit minder snel

De Chinese economie is in de eerste drie maanden van 2013 met 'slechts' 7,7 procent gegroeid. Het groeicijfer valt veel analisten tegen; zij hadden op een groei van 8 procent gerekend.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Chen Xu nieuwe ambassadeur in Nederland

Woensdag biedt de nieuwe Chinese ambassadeur in Den Haag Chen Xu aan koningin Beatrix zijn geloofsbrieven aan. Chen vervangt Zhang Jun, die in oktober is benoemd als hoofd van een nieuwe afdeling voor internationale economische samenwerking op het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China: hogere uitgaven defensie

De Chinese krijgsmacht heeft het afgelopen jaar 7,8 procent meer kunnen besteden. Dat blijkt uit cijfers van het Stockholm International Peace Research Institute (Sipri) die maandag zijn gepubliceerd. Op de ranglijst van big defence spenders staat China tweede achter de VS.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

In de frisse lucht fietsen in Beijing

Beijing is een van de steden met de ergste luchtvervuiling in de wereld. De Britse kunstenaar Matt Hope heeft een fiets ontwikkeld die zijn eigen frisse lucht voor zijn berijder produceert.

Lees verder

Vogelgriepvirus duikt op in Beijing

China meldt een vogelgriepslachtoffer in de hoofdstad Beijing. Bij een 7-jarig meisje dat in het ziekenhuis is opgenomen is het H7N9-virus vastgesteld. Daarmee komt het aantal bevestigde slachtoffers op 44, waarvan er 11 zijn overleden.

Lees verder

Grootste Rolls Royce dealer ter wereld in Shenyang

Abu Dhabi is een record kwijt. De grootste Rolls Royce-showroom ter wereld staat voortaan in Shenyang, China. De zaterdag geopende showroom omvat maar liefst 1.200 vierkante meter voor vijf glimmende modellen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Shanghai gastheer Formule 1-circus

Nog meer autonieuws: de motoren brullen en de lucht ruikt naar verbrand rubber. Dit weekend wordt in Shanghai de Grand Prix van China verreden. Locatie is het Shanghai International Circuit, dat in 2004 is aangelegd om auto- en motorraces te ontvangen.

Lees verder

Deal Japan en Taiwan over omstreden eilanden

Japan geeft Taiwan het recht te vissen bij de Diaoyu-eilanden. China is verontrust over het verdrag over de omstreden eilanden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinese luchtmacht wil meer vrouwen achter het stuur

Het wervingsbureau van het Chinese volksleger start een nationale campagne om jonge vrouwen te interesseren voor een baan bij de luchtmacht. Sinds 1951 zijn er al vrouwen werkzaam bij China's luchtverdediging, maar pas onlangs voerden vijf pilotes hun eerste solovlucht uit in een J-10 straaljager.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Veiling van Westerse kunst in Xiamen

Een Picasso of Warhol aan de muur, of Franse antieke meubels. Steeds meer rijke Chinezen willen het en dus komt het er.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder