economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

China's drijvende nationale trots

Het fotograferen van militairen, materieel of bases kan je in China in grote problemen brengen. Voordat je het weet word je van spionage beschuldigd. Maar als er reden is voor nationale trots, verspreidt het Chinese staatspersbureau Xinhua zelf fotomateriaal.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Opnieuw Chinese claim op Paracel Islands

China ontwikkelt een toeristisch programma op de omstreden Paracel-eilanden. Het wil al in de aanstaande meivakantie cruiseschepen op de eilandengroep ontvangen. China heeft een territoriaal conflict met Vietnam over de eilanden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China worstelt met doden

China heeft niet alleen problemen met zijn bevolkingsgroei, maar ook met zijn overledenen. In en rond de grote steden is sprake van een tekort aan ruimte, waardoor China zijn doden niet meer kan begraven. Het wordt in ieder geval onbetaalbaar.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Xi Jinping opent Aziatische top

Dertien regeringsleiders uit Zuid-Oost Azie komen vanaf zaterdag op het Zuidchinese eiland Hainan bijeen voor de 2013 Boao Forum for Asia. De conferentie wordt geopend met een keynote speech van de kersverse Chinese president Xi Jinping.

Lees verder

Zorgen om vogelgriep-doden

Zes van de veertien met het H7N9-virus besmette personen zijn inmiddels overleden. Dat bevestigt het Chinese staatspersbureau Xinhua vrijdag. Tot voor een paar dagen geleden werd nog gedacht dat het virus niet op mensen kon worden overgedragen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China maakt zich druk over naaktrenners

En waar maakten Chinezen zich deze week druk over? Als we de drukke social media-site Weibo mogen geloven vooral over twee naaktlopers.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder