economie cultuur politiek RSS

Ga je in oktober mee met onze Chinareis?

Hoe een voetbalvrouw China's nieuwe rijken oplichtte

Wang Ti is door een rechtbank in Beijing tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Wang deed zich voor als zakenvrouw met goede contacten in de partij en wist zo miljoenen los te weken bij goedgelovige rijke Chinezen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Blogaap's top-20 Alleen in China 2013

Er is iedere dag nieuws uit China. Maar het land is ook een bron van veel ongelooflijke verhalen. Op eerste kerstdag de opmerkelijkste berichten uit het afgelopen jaar op een rijtje.

Lees verder

Chinezen boos over vakantieschema

In het door overheid vastgestelde schema met verplichte vrije dagen ontbreekt komend jaar de dag voor Chinees nieuwjaar. Dat geeft veel Chinezen onvoldoende tijd om na hun werk naar hun familie te reizen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinese miljardair omgekomen na wijndeal

De Chinese zakenman Lam Kok is waarschijnlijk omgekomen bij een helicopterongeluk in Frankrijk. Hij zou vanuit de lucht het door hem aangeschafte wijndomein bekijken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Fifa: 'China kan in 2030 WK voetbal organiseren'

China zou een bid kunnen uitbrengen voor de organisatie van het WK voetbal in 2030. Daarvoor moeten nog wel een aantal tussenstappen worden genomen, zegt Jerome Valcke, secretaris-generaal van de Fifa.

Lees verder

Tekenfilmmakers aansprakelijk voor brandwonden

De makers van de tekenfilmserie Xi Yangyang en Hui Tailang moeten een schadevergoeding betalen nadat kinderen de serie naspeelden. Daarbij raakten twee broers ernstig gewond.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Artsen redden hand via de enkel

Een man heeft zij afgerukte hand terug, doordat doktoren de hand tijdelijk aan zijn enkel hebben bevestigd. Toen de arm voldoende was hersteld is de hand teruggeplaatst.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Voor onder de kerstboom: China Talk

Marketingdeskundige Ed Sander bundelde 35 columns over de digitale revolutie in China. Leuk voor mensen met interesse in China, onmisbaar voor wie er zaken wil doen.

Lees verder

Nieuw vondelingenloket direct gebruikt

Enkele uren nadat een ziekenhuis in Nanjing een vondelingenloket had geopend, werd daar al de eerste baby achtergelaten. Steeds meer Chinese steden hebben een veilige lokatie waar moeders hun kind te vondeling kunnen leggen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Bioscoopbezoek stijgt met een derde

Bioscoopbezoek heeft dit jaar voor het eerst meer dan 20 miljard yuan (2,4 miljard euro) opgeleverd. Daarmee stijgen de recettes met 34,6 procent ten opzichte van 2012.

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder