economie cultuur politiek RSS

Ga je in oktober mee met onze Chinareis?

Guizhou Renhe verrassende winnaar Chinese beker

Guizhou Renhe heeft zaterdag de Chinese bekercompetitie gewonnen. Het versloeg over twee finalewedstrijden de favoriet Guangzhou Evergrande.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Meer rook na anti-rookbeleid

De verkoop van sigaretten in China is flink gestegen sinds de invoering van het anti-rookbeleid. Lokale overheden zeggen machteloos te staan in hun strijd om de regels te handhaven.

Lees verder

Aantal microblogs stijgt naar 1,3 miljard

In de maand november heeft China evenveel microblog-accounts als het inwoners heeft: 1,3 miljard. Met name overheden en media ontdekken microblogging als instrument om het publiek te informeren.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Beste leerlingen ter wereld komen uit Shanghai

Middelbare scholieren uit Shanghai scoren wereldwijd het best op het gebied van lezen, rekenen en natuurwetenschappen. Dat blijkt uit driejaarlijks onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso).

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinese kunst is miljoenenbusiness geworden

Een schilderij van de Chinese kunstenaar Huang Zhou is maandag geveild voor 128,8 miljoen yuan (bijna 15,5 miljoen euro). Een dag eerder werd ook al een schilderij van Chinese kunstenaar Zao Wou-ki voor 89,7 miljoen yuan verkocht (10,7 miljoen euro). 

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Aantal Hiv-patiƫnten stijgt met een vijfde

Het aantal Chinezen bij wie Hiv is vastgesteld, is in de eerste negen maanden van dit jaar met 70.000 gestegen. Dat brengt het officiële aantal patiënten met Hiv/Aids in China op 434.000.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

604 Miljoen Chinezen op het internet

Het aantal internetgebruikers in China is gegroeid tot 604 miljoen. De mobiele telefoon is steeds vaker het belangrijkste platform om te internetten.

Lees verder

Waarom biedt RTL eigenlijk geen excuses aan?

In China is de puberale humor van Gordon in Holland Got Talent geen grote zaak. Maar Chinese Nederlanders zien in de reactie van de zanger en RTL een bevestiging van wat ze allang weten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Politie Beijing heeft vrouwen niet heel hoog zitten

De politie van Beijing geeft op internet tips aan vrouwelijke chauffeurs. De adviezen zijn behoorlijk basic.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Noordoost-China getroffen door vroege sneeuwval

Forse sneeuwval in de noordoostelijke provincies Jilin, Liaoning en Heilongjian legt het openbare leven lam. Scholen zijn gesloten, wegen geblokkeerd en het treinverkeer vertraagd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder