economie cultuur politiek RSS

Leestip: Chinese literatuur

economie
cultuur
politiek

Er is er een jarig...

Blogaap bestaat 10 jaar! In 2013 verruilde ik een comfortabele baan in Hilversum met jaarlijkse cao-stijgingen, vakantiegeld en dertiende maand voor het onzekere avontuur als kleine zelfstandige.

Lees verder

Team Mi Fei blinkt uit bij GCKQ2023

Met een uitzonderlijk hoge eindscore trok team Mi Fei de winst naar zich toe in de Grote China Kennis Quiz 2023-editie. Achttien teams streden maandagavond om de eer én de wisselbeker natuurlijk.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Schrijf je in: Dé Grote China Kennis Quiz 2023

De inschrijving is geopend voor de leukste China pubquiz van Nederland: Dé Grote China Kennis Quiz. Blokkeer maandag 6 februari in je agenda en schrijf je nu in als team of als individuele deelnemer.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Leestips: boeken die je blik op China veranderen

Het aanbod boeken over China is enorm. Maar welke boeken hebben jouw blik op dat land echt veranderd? Dat vroeg ik aan zes Vlamingen met jarenlange ervaring in en met China.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Tiger Lily winnaar GCKQ na spannende ontknoping

De zevende editie van de Grote China Kennis Quiz was tot het allerlaatste moment spannend. Er moest een shoot out-vraag aan te pas komen voordat het team Tiger Lily als winnaar kon worden aangewezen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Inschrijving geopend: Grote China Kennis Quiz 2022

Op maandag 27 juni wordt de zevende editie van de Grote China Kennis Quiz gehouden. Ditmaal zal de kennisquiz plaatsvinden in juni, onder de vertrouwde leiding van quizmasters Ed Sander van ChinaTalk en Fred Sengers van Blogaap.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China viert het Jaar van de Tijger

Op dinsdag 1 februari viert China het belangrijkste jaarfeest: Chinees Nieuwjaar. Wat heeft het Jaar van de Tijger voor ons in petto?

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Blogaap vlogt afl.9: Chinees porselein en Delfts Blauw

In de 16e eeuw komt er voor het eerst in groten getale Chinees porselein naar Nederland. Het is zo populair dat Nederlandse ondernemers het proberen na te maken, vertelt Jan van Campen, conservator Chinees porselein van het Rijksmuseum in de negende aflevering van Blogaap vlogt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Helan Dou na spannende ontknoping winnaar GCKQ

Na een nek-aan-nekrace moest een shoot out de beslissing brengen welk team zich dit jaar de grootste Chinakenners van Nederland mag noemen. Het team Helan Dou trok uiteindelijk aan het langste eind en won de Grote China Kennis Quiz 2021.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kijktips: China op Netflix

Het Netflix-aanbod van films, documentaires en series uit of over China is niet bijzonder groot. Maar wie een beetje rondzoekt kan toch aardige pareltjes vinden. Vijf tips van kenners.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder