economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

Vogelgriepvirus duikt op in Beijing

China meldt een vogelgriepslachtoffer in de hoofdstad Beijing. Bij een 7-jarig meisje dat in het ziekenhuis is opgenomen is het H7N9-virus vastgesteld. Daarmee komt het aantal bevestigde slachtoffers op 44, waarvan er 11 zijn overleden.

Lees verder

Grootste Rolls Royce dealer ter wereld in Shenyang

Abu Dhabi is een record kwijt. De grootste Rolls Royce-showroom ter wereld staat voortaan in Shenyang, China. De zaterdag geopende showroom omvat maar liefst 1.200 vierkante meter voor vijf glimmende modellen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Shanghai gastheer Formule 1-circus

Nog meer autonieuws: de motoren brullen en de lucht ruikt naar verbrand rubber. Dit weekend wordt in Shanghai de Grand Prix van China verreden. Locatie is het Shanghai International Circuit, dat in 2004 is aangelegd om auto- en motorraces te ontvangen.

Lees verder

Wang komt naar een bioscoop vlak bij jou

De Dalian Wanda Group wil Europese bioscoopketens overnemen. De vastgoedonderneming van de steenrijke Wang Jianlin is in ieder geval geïnteresseerd in Odeon & UCI en Vue entertainment, maar mogelijk het ook in Nederland actieve Pathé.

Lees verder

Klaar voor 100 miljoen Chinese toeristen

In 2015 zullen meer dan 100 miljoen Chinezen een buitenlandse vakantiereis maken, verwacht de VN. Naast de bekende foto-Chinezen die in groepjes alle toeristische trekpleisters afgaan, gaat ook een beter opgeleide, welvarende groep op reis. 

Lees verder

Opnieuw 2 doden vogelgriep

Aan de gevolgen van de uitbraak van het H7N9-virus zijn nog twee Chinezen overleden. Daarmee komt het totale dodental woensdagochtend op negen.

Lees verder

Chinese export onder druk

De export van Chinese goederen in de maand maart is veel minder snel gestegen dan de voorgaande maanden. Volgens cijfers van de douane nam de export met 'slechts' 10 procent toe. Daardoor noteerde de tweede economie ter wereld voor het eerst sinds tijden een handelstekort in de boeken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Xi: 'China matigt groei opzettelijk'

De groei van China's economie vertraagt niet omdat het niet beter kan, maar omdat het dat wil. Dat zei China's president Xi Jinping in een gesprek met ceo's van 30 grote bedrijven op het 2013 Boao Forum for Asia.

Lees verder

Bierbrouwer AB InBev wil groeien in China

De grootste bierbrouwer ter wereld, Anheuscher-Busch InBev investeert de komende jaren 2,8 miljard euro in China en Brazilië. Dat zei topman Carlos Brito, één van de grote ondernemers die te gast is op het regionale Boao Forum for Asia.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

'Geen mens-tot-mens besmetting vogelgriep'

Het H7N9-virus lijkt niet overdraagbaar van mens op mens. Dat concluderen Chinese autoriteiten na het onderzoeken van 621 familieleden van met vogelgriep besmette patiënten.

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder