economie cultuur politiek RSS

Opinie: Het wordt alleen maar eerlijker als Chinese fabrikanten zich in Nederland vestigen

economie
cultuur
politiek

Zuidkoreaanse muziek verovert China

De Zuidkoreaanse platenmaatschappij YG entertainment opent een kantoor in China. Het platenlabel, bekend van het succesvolle nummer Gangnam Style van zanger Psy, denkt geld te verdienen met een serie van concerten.

Lees verder

China mag meepraten over toekomst Noordpool

Zes landen, waaronder China, mogen meepraten over de toekomst van de Noordpool. Dat heeft de Arctic Council besloten op zijn ministerieel overleg in de Zweedse stad Kiruna.

Lees verder

'Overheid moet zich minder met economie bemoeien'

De Chinese overheid bemoeit zich teveel met zaken die de markt prima zelf kan regelen en kan zich beter richten op het verbeteren van echte overheidstaken. Een logisch, maar toch opmerkelijk pleidooi van premier Li Keqiang.

Lees verder

Twee dodelijke mijnrampen in 24 uur

Bij een explosie in een kolenmijn in de provincie Sichuan zijn zaterdagmiddag 27 mijnwerkers omgekomen. Het was de tweede Chinese mijnramp binnen een etmaal, want vrijdag kwamen 12 mijnwerkers om in de provincie Guizhou. Een mijnwerker in China heeft een tien maal zo grote kans om bij zijn werk om te komen dan een collega in de VS.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

India en China halen voorzichtig banden aan

Is er ruimte voor twee tijgers op de berg? Dat vragen politieke analisten zich af nu de twee economische grootmachten van Azië de banden willen aanhalen. Maar er is veel oud zeer dat de relatie vertroebelt.

Lees verder

Coca-Cola viert 35e verjaardag in China met investeringen

Coca-Cola gaat zijn investeringen in China het komend jaar met 4 miljard dollar opvoeren. Het geld wordt gestoken in een nieuwe fabriek en de distributie in delen van China waar het nog niet actief is.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinees gaat eigen producten waarderen

De Chinese voedselindustrie mag dan te kampen hebben met een vertrouwenscrisis bij de consument; als het gaat om andere productgroepen groeit het vertrouwen in binnenlands product juist. Dat blijkt uit een marktonderzoek van bureau Epsilon International.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Foutje, bedankt

Bekende Chinezen die hun gezicht verbinden aan reclamecampagnes, kunnen strafrechtelijk worden vervolgd als het product waarvoor zij adverteren in de problemen komt. Dat zegt het Hoge Volksgerechtshof.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kwik-alarm voor babyvoedsel

China is donderdag opnieuw opgeschrikt door een terugroepactie voor babyvoeding. Drie producenten halen potjes babyvoeding met tonijn terug waarin teveel kwik is aangetroffen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China viert een vogelvrije vakantie

Honderden miljoenen Chinezen vieren een driedaagse meivakantie, maar ze mijden alles wat met vogels te maken heeft. De angst voor het H7N9-virus zit er diep in.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder