economie cultuur politiek RSS

Q&A: Arjen van Dijkhuizen over China's haperende economie

economie
cultuur
politiek

Coca-Cola viert 35e verjaardag in China met investeringen

Coca-Cola gaat zijn investeringen in China het komend jaar met 4 miljard dollar opvoeren. Het geld wordt gestoken in een nieuwe fabriek en de distributie in delen van China waar het nog niet actief is.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinees gaat eigen producten waarderen

De Chinese voedselindustrie mag dan te kampen hebben met een vertrouwenscrisis bij de consument; als het gaat om andere productgroepen groeit het vertrouwen in binnenlands product juist. Dat blijkt uit een marktonderzoek van bureau Epsilon International.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Foutje, bedankt

Bekende Chinezen die hun gezicht verbinden aan reclamecampagnes, kunnen strafrechtelijk worden vervolgd als het product waarvoor zij adverteren in de problemen komt. Dat zegt het Hoge Volksgerechtshof.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kwik-alarm voor babyvoedsel

China is donderdag opnieuw opgeschrikt door een terugroepactie voor babyvoeding. Drie producenten halen potjes babyvoeding met tonijn terug waarin teveel kwik is aangetroffen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China viert een vogelvrije vakantie

Honderden miljoenen Chinezen vieren een driedaagse meivakantie, maar ze mijden alles wat met vogels te maken heeft. De angst voor het H7N9-virus zit er diep in.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Hollande spreekt een woordje mee

De Franse president Francois Hollande is op bezoek in Beijing en dat betekent veel handelsovereenkomsten. China koopt 60 Airbus-vliegtuigen en beide landen intensiveren hun nucleaire samenwerking.

Lees verder

Chinezen gaan in Assen babymelkpoeder maken

Het Chinese Xian Consummate gaat in Assen miljoenen investeren in een melkpoederfabriek. Dat vertelde wethouder Henk Matthijse aan het Financieele Dagblad.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Autofabrikanten vestigen hoop op China

Het gaat niet goed met de verkoop van nieuwe auto's in de VS en Europa. Maar autofabrikanten denken dat helemaal goed te maken op de stormachtig groeiende Chinese markt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

'Betrek Aziatische landen bij toekomst Noordpool'

Betrek China en andere Aziatische landen bij het uitstippelen van de toekomst van de Noordpool. Dat zei Olafur Ragnar Grimsson, president van IJsland, bij een bezoek aan Washington. Zijn opmerkingen volgen vrijwel direct na het sluiten van een handelsakkoord tussen IJsland en China.

Lees verder

Samenwerking James Bond met Chinezen

De bekende Britse filmstudio Pinewood Shepperton bundelt de krachten met het Chinese Seven Stars. Pinewood is de lokatie waar onder meer blockbusterfilms als James Bond worden opgenomen. 

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder