economie cultuur politiek RSS

Opinie: Het wordt alleen maar eerlijker als Chinese fabrikanten zich in Nederland vestigen

economie
cultuur
politiek

Vijf vragen over spionageverdenking Huawei

In verschillende landen bestaan zorgen over het gebruik van Chinese apparatuur in de telecommunicatie-infrastructuur. Alles wat je moet weten over de verdenkingen dat Huawei het elektronische Paard van Troje is, helder en beknopt uitgelegd.

Lees verder

Handelsoorlog escaleert verder; China buigt niet

De Chinese regering zegt dat het niet anders kan dan nieuwe Amerikaanse importheffingen vergelden. Daarmee lijkt fase drie van de Eerste Wereldhandelsoorlog onvermijdelijk.

Lees verder

Blogaap Live: China’s technologische revolutie

Op vrijdagochtend 2 november organiseert de Beeckestijn Business School een gratis clinic in Leusden over hoe China zich ontwikkelde tot wereldleider op digitaal vlak. Ed Sander en Fred Sengers nemen je in twee uur mee op een reis door de technologische innovaties in China.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Liaoning klaar om zaken te doen met Noord-Korea

De provincie Liaoning wil de handel met Noord-Korea versterken. De plannen voorzien in een zeehaven, vrijhandelszone, snelweg en een spoorlijn die China dwars door Noord-Korea met Zuid-Korea verbindt.

Lees verder

Chinese beursnieuwelingen stellen markt teleur

Twee Chinese bedrijven beleefden hun beursintroductie deze week; Nio in New York en Meituan Dianping in Hong Kong. Maar de markt reageerde niet enthousiast.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

De rat van 200 miljoen

De Chinese keten van hotpot-restaurants Xiabu Xiabu is op de beurs afgestraft nadat een klant een rat kreeg geserveerd. Daarna stapelde het bedrijf fout op communicatiefout.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinezen in de ban van arrestatie topman Richard Liu

Op het Chinese internet raken ze niet uitgepraat over techondernemer Richard Liu. Hij werd afgelopen weekeinde in de Verenigde Staten gearresteerd op verdenking van een seksueel misdrijf. +UPDATES

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China pompt nog meer krediet in Afrika

China belooft op acht gebieden steun aan Afrikaanse landen. Belangrijkste belofte: 60 miljard dollar voor nieuwe investeringen.

Lees verder

Actie tegen bijziendheid; aandeel Tencent onderuit

De Chinese overheid kondigde donderdag een campagne aan om de opmars van bijziendheid een halt toe te roepen. Dat had prompt gevolgen voor de koers van aandelen Tencent.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Q&A: Alain Visser over komst Chinese auto in Europa

Lynk & Co, onderdeel van Zhejiang Geely, gaat in Europa auto's bouwen en verkopen. Is Europa klaar voor een Chinese auto, vraag ik aan Alain Visser, de Belgische topman van Lynk & Co in een mail-Q&A.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder