economie cultuur politiek RSS

Ga je in oktober mee met onze Chinareis?

Oud-minister veroordeeld voor corruptie

Liu Zhijun, oud-minister van Spoorwegen, is veroordeeld tot een voorwaardelijke doodstraf. In de periode 1986 tot 2011 liet hij zich omkopen voor een totaalbedrag van meer dan 60 miljoen yuan.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Ambtenaar moet het kalm aan doen met belastinggeld

Chinese overheidsambtenaren mogen dit jaar vijf procent minder uitgeven aan persoonlijke onkosten, zoals auto's, reizen en diners. De maatregel volgt op het bericht dat belastinginkomsten tegenvallen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Elf Chinezen in cel vanwege dodelijke brand

Meer dan honderd ambtenaren, bestuurders en managers in de provincie Jinin worden gestraft vanwege hun rol in twee dodelijke bedrijfsongevallen waarbij in totaal 174 doden vielen. Elf van hen zijn gedetineerd in afwachting van een proces.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Canada gaat crimineel geld delen met China

De Canadese regering heeft een verdrag gesloten met China om in beslag genomen tegoeden van criminelen te delen. Canada is een belangrijke vluchthaven voor corrupte ambtenaren en bestuurders om hun kapitaal veilig te stellen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Miljardeninjectie in economie Xinjiang

Chinese bedrijven pompen de komende jaren 49,8 miljard yuan (6 miljard euro) in de Oeigoerse autonome regio Xinjiang. Dat maakten regionale autoriteiten vrijdag bekend.

Lees verder

Algenplaag kleurt stranden groen

De stranden van Qingdao zijn getroffen door de ergste algenplaag tot nu toe. Het fenomeen is waarschijnlijk te wijten aan verontreiniging van het water met fosfaten en nitraten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Japanse ergernis over Chinees gasplatform

Japan heeft zijn zorgen geuit over de bouw van een gasplatform in de Oostchinese Zee. Het gasveld ligt in een gebied waarvan beide landen claimen dat het van hun is.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Boze Chinezen kunnen online petitie indienen

De Chinese overheid heeft een website geopend waar burgers online hun grieven kunnen uiten. De site bezweek de eerste dag direct onder de grote belangstelling.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China zet onderzoek prijsdumping Europese wijn door

Het Chinese ministerie van handel neemt een klacht in behandeling over het dumpen van goedkope wijn uit de Europese Unie. Het onderzoek volgt na Europese anti-dumpheffingen op Chinese zonnepanelen.

Lees verder

'Oeigoerse terroristen kregen training in Syriƫ'

Oeigoerse moslimextremisten die in Syrië hebben gevochten zouden verantwoordelijk zijn voor de aanval, vorige week woensdag, op overheidsgebouwen in Lukqun waarbij zij 24 mensen hebben gedood. Dat meldt Global Times op autoriteit van Chinese veiligheidsdiensten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder