economie cultuur politiek RSS

Ga je in oktober mee met onze Chinareis?

Archiefambtenaar gaf minnares miljoenen

Een 41-jarige adjunct-directeur van het Nationale Archief is ontslagen nadat zijn minnares onthulde dat hij miljoenen uitgaf. Er komt een corruptie-onderzoek naar de herkomst van het geld.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China's natte droom blijkt ook al vervuild

Een prestigieus project om drinkwater uit het zuiden van China naar het noorden te brengen loopt gevaar, blijkt uit een rapport van de adviesraad van de Communistische Partij van China. De waterkwaliteit van het belangrijkste stuwmeer is onder de maat.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China wil Filipijnen weg van omstreden rif

De Filipijnse aanwezigheid op het Ren'ai rif dat volgens China tot zijn terratorium behoort is 'onacceptabel'. De irritatie loopt op in de week voordat de Filipijnen en de VS een gezamenlijke marine-oefening in de Zuidchinese Zee houden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Elf Oeigoeren in cel voor religieus extremisme

Een rechtbank in de westelijke provincie Xinjiang heeft elf Oeigoeren veroordeeld tot gevangenisstraffen. Zij zouden uit religieuze motieven voor onrust hebben gezorgd of vernielingen hebben gepleegd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China gaat wegennet verdubbelen

In de komende 17 jaar krijgt China er 228.000 kilometer aan nieuwe nationale wegen bij. Ruim baan is goed voor de transportsector en bouwbedrijven, maar moet ook de vraag naar personenauto's aanjagen.

Lees verder

Buitenlandse belangstelling voor Chinese drone

De Verenigde Arabische Emiraten en Oezbekistan hebben onbemande vliegtuigen van Chinese makelij gekocht. Nog eens vijf landen uit Afrika en Azië onderhandelen over de aanschaf van de Wing Loong.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Beijing University wil naar Amsterdam

De Beijing University of Technology is één van de belangstellenden om te participeren in een nieuw technologisch kennisinstituut in Amsterdam. Dit najaar beslist de gemeente over de invulling van het instituut.

Lees verder

Xi wil bezem door communistische partij

Er moet een einde komen aan formalisme, bureaucratie, hedonisme en verkwisting door hoge partijfunctionarissen. Dat zegt president en partijleider Xi Jinping in een poging de kloof tussen de communistische partij en het volk te verkleinen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China brengt kinderverkrachter ter dood

Een 44-jarige hoge partijfunctionaris die 11 kinderen heeft misbruikt is dinsdag geëxecuteerd. China voert de straffen voor kindermisbruikers op.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Strategische besprekingen China en Noord-Korea

De Chinese staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Zhang Yesui ontvangt woensdag zijn Noordkoreaanse ambtsgenoot Kim Kye-gwan. China speelt een sleutelrol om het regime van Kim Jong-un te beteugelen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder