economie cultuur politiek RSS

Tsai ligt op koers bij verkiezingen Taiwan

economie
cultuur
politiek

Rusland benoemt zware ambassadeur in Beijing

Andrei Denisov (1952) is benoemd als Ruslands nieuwe ambassadeur in China. Dat maakte het Kremlin dinsdag bekend.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Reddingswerk Sichuan bemoeilijkt door slecht weer

De aardbeving die zaterdag in de provincie Sichuan plaatshad, heeft in ieder geval aan 188 mensen het leven gekost; 12.000 mensen raakten gewond. De reddingsoperatie is in volle gang, maar het rampgebied is zo zwaar beschadigd, dat het alleen te voet voor reddingswerkers is te bereiken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China presenteert zwartboek over mensenrechten VS

De Verenigde Staten schieten tekort als het om de eerbiediging van mensenrechten gaat. Dat is de kern van een uitgebreid rapport dat de Chinese regering zondag publiceerde. China keert zich hiermee openlijk tegen de kritiek die het vanuit Amerika krijgt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Zware aardbeving treft Sichuan

Een zware aardbeving met een kracht van 7.0 op de schaal van Richter heeft zaterdagochtend de provincie Sichuan getroffen. Volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua zijn 152 doden geteld en meer dan 5.000 gewonden. Verwacht wordt dat dit aantal verder zal oplopen. Premier Li Keqiang coördineert persoonlijk de reddingsacties.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China dringt extreme armoede terug

Het aantal mensen dat in extreme armoede leeft, is in China ondanks de bevolkingsgroei van 835 miljoen in 1981 gedaald tot 156 miljoen in 2010. Dat blijkt uit cijfers van de Wereldbank. Ook andere landen wisten de groep mensen die moet leven van minder dan 1,25 dollar per dag terug te dringen, maar nergens daalde het zo snel als in China.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China opent kliklijnen tegen corruptie

Chinese online media verwijzen sinds vrijdag naar speciale websites waar burgers meldingen van corruptie kunnen doen. Autoriteiten wekken hiermee verwachtingen dat corruptie echt zal worden aangepakt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Besmettingen H7N9-virus lopen op tot 87

Het aantal in China geregistreerde besmettingen met het vogelgriepvirus loopt verder op. Het Chinese staatspersbureau Xinhua meldt vrijdag 87 gevallen, waarvan er 17 zijn overleden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

President Xi neemt een taxi (of toch niet)

Heeft de Chinese president Xi Jinping zich per taxi laten vervoeren in Beijing? Het is de droom van iedere pr-adviseur van de Chinese leider. Het is alleen helaas niet waar.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

'Betrek Aziatische landen bij toekomst Noordpool'

Betrek China en andere Aziatische landen bij het uitstippelen van de toekomst van de Noordpool. Dat zei Olafur Ragnar Grimsson, president van IJsland, bij een bezoek aan Washington. Zijn opmerkingen volgen vrijwel direct na het sluiten van een handelsakkoord tussen IJsland en China.

Lees verder

Opnieuw meer besmettingen vogelgriepvirus

In één dag tijd meldt China 14 nieuwe besmettingen en 2 dodelijke slachtoffers van het H7N9-virus. Daarmee komt het totaal op 77 besmettingsgevallen, waarvan inmiddels 16 mensen zijn overleden.

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder