economie cultuur politiek RSS

Opinie: Kabinet, koop vaker Europese wapens!

economie
cultuur
politiek

China vervolgt duizenden corruptiezaken

In het eerste drie maanden van dit jaar zijn er 2.054 Chinezen veroordeeld in corruptiezaken. Daaronder bevinden zich vijf hoge ambtenaren en bestuurders op gemeentelijk niveau. Dat maakte justitiële autoriteiten zaterdag bekend.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Hollande spreekt een woordje mee

De Franse president Francois Hollande is op bezoek in Beijing en dat betekent veel handelsovereenkomsten. China koopt 60 Airbus-vliegtuigen en beide landen intensiveren hun nucleaire samenwerking.

Lees verder

China lanceert Nederlandse satellieten

Een Chinese Lange Mars 2D-raket heeft vrijdag meerdere satellieten in een baan om de aarde gebracht. Een lancering met een Nederlands tintje, want er waren twee Nederlandse nano-satellieten voor telecommunicatie aan boord.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

India wil terugtrekking Chinese troepen

Salman Khurshid, minister van Buitenlandse Zaken in India, vraagt de Chinese regering om zijn troepen terug te trekken uit betwist gebied in Oost-Kashmir. Regionale grootmachten India en China staan aan de vooravond van twee topontmoetingen in mei.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Eerste besmetting vogelgriep buiten China

Taiwan meldt een eerste besmetting met het H7N9-virus buiten China. De wereldgezondheidsorganisatie WHO waarschuwt dat dit type vogelgriep mogelijk besmettelijker is dan de H5N1-uitbraak die in 2003 aan zeker 360 mensen het leven kostte.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Asean-landen bezorgd over regionale veiligheid

De leiders van tien landen in Zuidoost-Azië zijn bijeen voor een tweedaagse top in Brunei. Op de agenda staat de veiligheid in de regio, maar ook een gezamenlijke strategie hoe de landen omgaan met territoriale conflicten met China.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Zelfverbranding Tibetaanse monniken

Een 20- en een 23-jarige monnik zouden zijn omgekomen bij een zelfverbranding in de Chinese provincie Sichuan. Dat melden in Tibetaans nieuws gespecialiseerde Amerikaanse en Britse bronnen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

21 doden bij geweld in Xinjiang

Bij een gewelddadig incident zijn 15 overheidsfunctionarissen en 6 vermoedelijke terroristen gedood. Het geweld had plaats in de provincie Xinjiang, een provincie waar Oeigoeren wonen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Zorgen China en VS over cyberaanvallen

Hoge Chinese militairen hebben in Beijing gesproken met de Amerikaanse legerleider Martin Dempsey. Cyberaanvallen van staten waren een belangrijk gespreksonderwerp, maar beide landen ontkennen dat hun land zich daaraan schuldig maakt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Geen donatie aardbevingsfonds vanuit Hong Kong

Parlementariërs uit Hong Kong hebben een donatie voor een hulpfonds voor de provincie Sichuan gedwarsboomd. Ze zijn bang dat het geld door corruptie niet goed wordt besteed.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder