economie cultuur politiek RSS

Vijf vragen over benoeming van Chinese Interpol-chef

economie
cultuur
politiek

China gaat voetgangers heropvoeden

Beijing en andere grote steden gaan voetgangers die de verkeersregels overtreden harder aanpakken. Sinds maandag wordt er direct beboet bij het oversteken bij rood licht of negeren van aanwijzingen door verkeersassistenten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Seksschandaal leidt tot val van lokale partijbonzen

Drie hoge partijfunctionarissen zullen worden vervolgd nadat ze ongewild de hoofdrol speelden in heimelijk gemaakte sekstapes. De video's zijn gemaakt door een vastgoedexploitant.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Abbas en Netanyahu bezoeken China

De Palestijnse president Mahmoud Abbas en de Israelische premier Binyamin Netanyahu zijn momenteel allebei in China, dat een rol wil spelen in het vredesproces tussen beide landen. De kans dat ze elkaar daar ontmoeten is echter klein. 

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Vogelgriep nog niet voorbij

Nog steeds melden de Chinese volksgezondheidsautoriteiten dagelijks nieuwe besmettingen met het H7N9-virus. De teller staat nu op 127 bekende besmettingen, waarvan er 27 patiënten zijn overleden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China wil vredesproces Midden-Oosten vlot trekken

Wat de Verenigde Staten niet lukt, wil China voor elkaar boksen. De speciale gezant voor het Midden-Oosten, Wu Sike, wil Israel en de Palestijnse Autoriteit weer aan de onderhandelingstafel krijgen. In mei ontvangt Beijing zowel de Israelische minister-president Benjamin Nethanyahu, als de Palestijnse leider Mahmoud Abbas.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinese politie moet interactief worden

Politiekorpsen en ook justitie moeten beter leren communiceren met de burger. Internet en sociale media zijn daar bij uitstek geschikt voor, zegt een hoge partijfunctionaris.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China vervolgt duizenden corruptiezaken

In het eerste drie maanden van dit jaar zijn er 2.054 Chinezen veroordeeld in corruptiezaken. Daaronder bevinden zich vijf hoge ambtenaren en bestuurders op gemeentelijk niveau. Dat maakte justitiële autoriteiten zaterdag bekend.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Hollande spreekt een woordje mee

De Franse president Francois Hollande is op bezoek in Beijing en dat betekent veel handelsovereenkomsten. China koopt 60 Airbus-vliegtuigen en beide landen intensiveren hun nucleaire samenwerking.

Lees verder

China lanceert Nederlandse satellieten

Een Chinese Lange Mars 2D-raket heeft vrijdag meerdere satellieten in een baan om de aarde gebracht. Een lancering met een Nederlands tintje, want er waren twee Nederlandse nano-satellieten voor telecommunicatie aan boord.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

India wil terugtrekking Chinese troepen

Salman Khurshid, minister van Buitenlandse Zaken in India, vraagt de Chinese regering om zijn troepen terug te trekken uit betwist gebied in Oost-Kashmir. Regionale grootmachten India en China staan aan de vooravond van twee topontmoetingen in mei.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder