economie cultuur politiek RSS

Opinie: Kabinet, koop vaker Europese wapens!

economie
cultuur
politiek

Bommeldingen treffen Chinese luchtvaart

Vijf binnenlandse vluchten naar Shenzhen zijn woensdagochtend getroffen door bommeldingen. Vluchten werden geannuleerd, moesten uitwijken of konden met flinke vertraging alsnog vertrekken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China mag meepraten over toekomst Noordpool

Zes landen, waaronder China, mogen meepraten over de toekomst van de Noordpool. Dat heeft de Arctic Council besloten op zijn ministerieel overleg in de Zweedse stad Kiruna.

Lees verder

'Overheid moet zich minder met economie bemoeien'

De Chinese overheid bemoeit zich teveel met zaken die de markt prima zelf kan regelen en kan zich beter richten op het verbeteren van echte overheidstaken. Een logisch, maar toch opmerkelijk pleidooi van premier Li Keqiang.

Lees verder

India en China halen voorzichtig banden aan

Is er ruimte voor twee tijgers op de berg? Dat vragen politieke analisten zich af nu de twee economische grootmachten van Azië de banden willen aanhalen. Maar er is veel oud zeer dat de relatie vertroebelt.

Lees verder

China gaat voetgangers heropvoeden

Beijing en andere grote steden gaan voetgangers die de verkeersregels overtreden harder aanpakken. Sinds maandag wordt er direct beboet bij het oversteken bij rood licht of negeren van aanwijzingen door verkeersassistenten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Seksschandaal leidt tot val van lokale partijbonzen

Drie hoge partijfunctionarissen zullen worden vervolgd nadat ze ongewild de hoofdrol speelden in heimelijk gemaakte sekstapes. De video's zijn gemaakt door een vastgoedexploitant.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Abbas en Netanyahu bezoeken China

De Palestijnse president Mahmoud Abbas en de Israelische premier Binyamin Netanyahu zijn momenteel allebei in China, dat een rol wil spelen in het vredesproces tussen beide landen. De kans dat ze elkaar daar ontmoeten is echter klein. 

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Vogelgriep nog niet voorbij

Nog steeds melden de Chinese volksgezondheidsautoriteiten dagelijks nieuwe besmettingen met het H7N9-virus. De teller staat nu op 127 bekende besmettingen, waarvan er 27 patiënten zijn overleden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China wil vredesproces Midden-Oosten vlot trekken

Wat de Verenigde Staten niet lukt, wil China voor elkaar boksen. De speciale gezant voor het Midden-Oosten, Wu Sike, wil Israel en de Palestijnse Autoriteit weer aan de onderhandelingstafel krijgen. In mei ontvangt Beijing zowel de Israelische minister-president Benjamin Nethanyahu, als de Palestijnse leider Mahmoud Abbas.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinese politie moet interactief worden

Politiekorpsen en ook justitie moeten beter leren communiceren met de burger. Internet en sociale media zijn daar bij uitstek geschikt voor, zegt een hoge partijfunctionaris.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder