economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

De Chengguan Goed Nieuws Show

Leerlingen van lagere scholen in Wuhan krijgen lessen over het werk van lokale straatwachten. De bedoeling is het slechte imago van chengguan te verbeteren. 

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Beijing wil winterspelen 2022

Het Olympisch Comité van China heeft Beijing formeel kandidaat gesteld voor de winterspelen in 2022. Daarvoor zal worden samengewerkt met de stad Zhangjiakou. Het zou voor het eerst zijn dat een stad zowel de zomer- als winterspelen ontvangt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Hoogste militair Xinjiang uit politieke functie gezet

Peng Yong, de militaire commandant van de Oeigoerse autonome regio Xinjiang, is ontheven van zijn functie als lid van het staand comité van de communistische partij. Er wordt geen reden gegeven, maar algemeen wordt aangenomen dat hij verantwoordelijk wordt gehouden voor een zelfmoordaanslag van Oeigoerse extremisten in Beijing.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Dodelijk brugongeval: 13 arrestaties

Het openbaar ministerie in de provincie Sichuan gaat 13 personen vervolgen wegens machtsmisbruik, plichtsverzuim en omkoping. Zij worden verantwoordelijk gehouden voor het instorten van een brug na zware overstromingen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Geen kaartje met Chinees nieuwjaar meer

Chinese overheden, partijorganisaties en staatsbedrijven mogen dit jaar geen nieuwjaarswensen of kalenders versturen op kosten van de belastingbetaler. Dat staat in een instructie op de website van de communistische partij.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Partij wil stem Dalai Lama tot zwijgen brengen

De Chinese overheid gaat meer actie ondernemen om te voorkomen dat inwoners van Tibet kennis kunnen nemen van nieuws over de Dalai Lama. Dat schrijft de partijchef voor Tibet Chen Quanguo.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Explosie vuurwerkfabriek: elf doden

Bij een ontploffing in een vuurwerkfabriek in Cenxi in de autonome regio Guangxi zijn elf doden te betreuren. Twee leidinggevenden van de fabriek zijn door de politie gearresteerd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

'Zelfmoordaanslag was werk van terreurgroep'

De zelfmoordaanslag afgelopen maandag op het Tiananmenplein in Beijing was het werk van de Oost-Turkestan Islamitische Beweging. Dat zegt een hoge partijfunctionaris verantwoordelijk voor China's veiligheidsbeleid.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Onderzoek: Chinezen tegen hogere pensioenleeftijd

Zeven op de tien Chinezen zijn tegen een verhoging van de pensioenleeftijd. Dat blijkt uit een online peiling van twee marktonderzoeksbureaus in opdracht van People's Daily.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Hoofdredacteur gedegradeerd na schandaal

De directeur en hoofdredacteur van de in opspraak geraakte New Express is uit zijn functie ontheven. Hij wordt gedegradeerd nadat autoriteiten een rectificatie van de krant eisten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder