economie cultuur politiek RSS

Q&A: Eric Hendriks over bezoek Xi Jinping aan Hongarije

economie
cultuur
politiek

In Nederland 341 Chinese bedrijven actief

In Nederland zijn 341 verschillende Chinese bedrijven actief, met in totaal 390 vestigingen die samen goed zijn voor de werkgelegenheid van meer dan 7.000 personen. Dat blijkt uit gegevens die Agentschap.nl op verzoek van Blogaap verzamelde.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Chinese arbeiders 'slaapwandelen' op hun werk

Slechts 6 procent van de Chinese werknemers voelt zich betrokken bij zijn baan en zijn werkgever. Dat is een van de laagste niveaus ter wereld, blijkt uit een internationaal werkomstandighedenonderzoek van Gallup.

Lees verder

Gemengde reacties op China's hervormingsagenda

Analisten over de hele wereld proberen chocola te maken van het slotcommuniqué van het Derde Plenum van het Centraal Comité van de Communistische Partij van China. De meningen zijn verdeeld of China een grote stap voorwaarts maakt of dat het doorgaat met de ingeslagen weg van geleidelijke verandering.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Steeds meer Chinezen studeren in de VS

In het afgelopen studiejaar hebben 235.000 Chinese jongeren een studie gevolgd in de Verenigde Staten. Een op de vier buitenlandse studenten aan Amerikaanse universiteiten en hogescholen komt nu uit China.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Zorgen over piraterij in Straat van Malakka

Rederijen en verzekeraars zijn verontrust over de activiteiten van piraten in de Zuidchinese Zee. Hoewel het aantal incidenten afneemt, neemt de economische schade toe omdat piraten tankers leegpompen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Derde plenum afgerond: voorzichtig einddocument

In Beijing is dinsdagmiddag het Derde Plenum van het Centraal Comité afgesloten. De communistische top heeft besloten tot schoorvoetende economische en sociale hervormingen in de periode tot 2020.

Lees verder

Bo-aanhangers richten politieke partij op

Een groepje aanhangers van de wegens corruptie veroordeelde politicus Bo Xilai heeft in China een politieke partij opgericht. De groep heeft Bo tot voorzitter voor het leven benoemd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinezen nog niet klaar met talkshow-presentator

Dit weekend protesteerden duizenden Amerikaanse Chinezen bij kantoren van televisiemaatschappij ABC. Zij zijn boos over de manier hoe de tv-zender reageert na een vermeend racistisch item in de talkshow van Jimmy Kimmel.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Cosco-topman beschuldigd van corruptie

Een topman van China's grootste rederij Cosco is vrijdag afgetreden. Zijn vertrek volgt op de mededeling dat Xu Minjie onderwerp van corruptieonderzoek is.

Lees verder

Beijing: forse groei aantal patiƫnten met longkanker

Het aantal patiënten met longkanker in Beijing is in tien jaar tijd met meer dan 50 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het gezondheidsbureau van de Chinese hoofdstad.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder