economie cultuur politiek RSS

Vijf vragen over een handelsoorlog China en VS

Aantal gedwongen bekentenissen daalt

Het aantal politieverhoren waarbij geweld wordt gebruikt om een verdachte te laten bekennen is vorig jaar met 87 procent gedaald. Dat meldt het ministerie van Veiligheid in Beijing News.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Meer dan 100 valse universiteiten actief

Meer dan 100 Chinese instellingen leveren academische diploma's, maar zijn niet erkend door het ministerie van Onderwijs. Zeker 70 daarvan zijn actief in Beijing.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Zuidkoreaanse president Park op buurvisite

Park Geun-hye, de presidente van Zuid-Korea, is donderdag in Beijing gearriveerd voor een officieel bezoek aan China. Handelsrelaties staan hoog op de agenda, maar er wordt ook gesproken over de spanningen met Noord-Korea.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China opent researchbasis in omstreden gebied

Donderdag opent China een wetenschappelijk station voor visserijonderzoek op de Zhongsha-eilanden. Het project ligt in een omstreden gebied waar meerdere landen claims laten gelden op terratorium.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

'Stop met gedwongen herhuisvesting Tibetanen'

China moet stoppen met de massale herhuisvesting van Tibetanen. Volgens Human Right Watch dienen ze geen ander doel dan de bewoners te ontwortelen en zo de politieke controle te vergroten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Opnieuw geweld Xinjiang: 27 doden

Bij ernstige ongeregeldheden in Lukqun zijn 27 doden gevallen. Volgens staatspersbureau Xinhua vielen met messen gewapende mannen overheidskantoren aan.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

'Traditionele medicatie verontreinigd met landbouwgif'

Traditionele Chinese medicijnen op basis van kruiden zijn vaak verontreinigd met pesticides. Dat zegt Greenpeace China op basis van eigen onderzoek.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Shenzhou-10 terug op aarde

Rond acht uur lokale tijd is in het noorden van China de ruimtecapsule met drie taikonauten veilig geland. Daarmee komt een einde aan de succesvolle 15-daagse missie van Shenzhou-10.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Hoge partijfunctionaris wil Tibet-beleid herzien

China moet ophouden de Dalai Lama als vijand te beschouwen en moet zelfs overwegen hem terug te laten keren. Dat zegt professor Jin Wei, die als specialist in etnische kwesties verbonden is aan de school die het kader van de communistische partij opleidt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Werknemers eisen vertrekregeling om te blijven

Enkele tientallen werknemers houden hun Amerikaanse werkgever sinds vrijdag gegijzeld in een fabriek in Beijing. Ze eisen een vertrekregeling, terwijl het bedrijf claimt dat hun baan veilig is.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder