economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

Broodje Blogaap: China in het nieuws in week 44

Andere verhalen in de media over China waren deze week: een heel ander gezicht, klaar met onder water en een doodgewone jas van 4.200 euro.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

'Dramatische terugloop toerisme naar Beijing'

Het bezoek van buitenlandse toeristen aan Beijing is in de eerste maanden vrijwel gehalveerd. Dat blijkt uit een rondgang van Beijing Youth Daily langs touroperators in de Chinese hoofdstad.

Lees verder

China sluit laatste gemeente aan op wegennet

Donderdag is een 117 kilometer lange autoweg naar Medog in Tibet geopend. Daarmee is laatste Chinese gemeente die niet over de weg bereikbaar was op het nationale wegennet aangesloten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Politie doet inval in illegaal kattenslachthuis

De politie in Huaian heeft een illegaal slachthuis voor katten opgerold.   Het vlees werd verkocht aan restaurants die het als konijn op de kaart zetten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Politie Beijing arresteert vijf Oeigoeren na aanslag

Veiligheidsautoriteiten in Beijing melden de arrestatie van vijf verdachten die betrokken zouden zijn bij een zelfmoordaanslag maandag op het Tiananmenplein. Volgens een officiële verklaring zijn drie doden van de aanslag en de vijf verdachten allen Oeigoeren afkomstig uit de provincie Xinjiang.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Excuses propaganda-afdeling voor vervalste foto

Lokale autoriteiten in Ningguo hebben zich verexcuseerd voor een amateuristische gemanipuleerde foto. Op het plaatje is een zwevende loco-burgemeester te zien naast een oude vrouw die niet groter dan een pop lijkt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Belastingmaatregel leidt tot explosie echtscheidingen

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn in Beijing 39.075 stellen gescheiden. De stijging van 41 procent is voor een belangrijk deel te wijten aan strengere regels voor huizenbezit.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Incident Tiananmenplein mogelijk zelfmoordaanslag

De Chinese autoriteiten vermoeden dat een incident in Beijing waarbij vijf doden vielen een zelfmoordaanslag was. De politie is op zoek naar twee mannen uit Xinjiang en meerdere voertuigen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Medici de straat op voor betere veiligheid

Enkele honderden medici in Wenling hebben maandag actie gevoerd om aandacht te vragen voor geweld tegen medisch personeel. De actie volgt na een steekpartij in een ziekenhuis waarbij een chirurg werd gedood.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China ontdekt stapvoets de musical

Cats, Les Miserables, Phantom of the Opera, maar niet Miss Saigon. China ontwikkelt belangstelling voor de musical.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder