economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

Onrust op financiële markten over China

Aandelenbeurzen in Azië dalen als gevolg van toenemende onrust over China's schuldenlast en stijgende rentes. De centrale bank van China probeert inflatie tegen te gaan, waardoor financiële analisten een tekort aan geld vrezen.

Lees verder
(Advertentie)

Ophef in China over Amerikaanse komiek

De talkshow van de Amerikaanse komiek Jimmy Kimmel heeft tot ophef bij Chinezen geleid. In het programma suggereerde een jongetje om alle Chinezen te vermoorden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Premier Rutte in november naar China

Minister-president Mark Rutte brengt op 15 en 16 november een officieel bezoek aan de Volksrepubliek China. Hij wordt vergezeld door een handelsmissie onder leiding van Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Lees verder

Chinese krant doet oproep voor vrijlating journalist

De Chinese krant New Express roept vandaag op de voorpagina op tot de vrijlating van zijn journalist Chen Yongzhou. Hij werd vrijdag gedetineerd wegens het beschadigen van de reputatie van derden. Diverse media in particulier bezit besteden aandacht aan de zaak.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

'China bemoeit zich actief met media in het buitenland'

De communistische partij probeert media in het buitenland actief te beïnvloeden in de manier waarop er over China wordt bericht. Dat schrijft althans het Center for International Media Assistance.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China is trots op zijn Tibet-beleid

China's beleid voor Tibet heeft tot 'nog nooit vertoonde resulaten' geleid en een verdere ontwikkeling van de regio kan niet los worden gezien van dit 'correcte pad'. Dat schrijft de Chinese overheid in een dinsdag verschenen witboek.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

VN buigt zich over Chinese mensenrechten

De raad voor de mensenrechten van de Verenigde Naties begint dinsdag met een evaluatie van het Chinese mensenrechtenbeleid. China heeft een grote groep diplomaten naar de hoorzittingen gestuurd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China stuurt politiemensen naar Liberia

Maandag zijn vanuit Beijing 140 politiemensen vertrokken voor een VN-missie in Liberia. Zij gaan acht maanden naar het Afrikaanse land om de orde te handhaven.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Smog legt leven in Noordoost-China lam

Hevige smog heeft het dagelijks leven in de provincie Heilongjian stilgelegd. Maandag besloten autoriteiten scholen dicht te houden en enkele snelwegen af te sluiten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Quotum voor buitenlandse tv-programma's

Het Staatsbureau voor Radio, Film en Televisie verplicht Chinese commerciële tv-stations om minder buitenlandse tv-formats te gebruiken. De overheid wil meer binnenlands product en programma's die Chinese waarden vertegenwoordigen.

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder