economie cultuur politiek RSS

Vijf vragen over een handelsoorlog China en VS

Wedstrijd Oranje niet uitverkocht

Voor de oefeninterland die het Nederlands voetbalelftal dinsdag in Beijing speelt tegen China zijn pas 40.000 kaarten verkocht. Toch is voetbal populair in de Volksrepubliek.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

NSA-klokkenluider duikt op in Hong Kong

Edward Snowden, de Amerikaan die gegevens over een geheim afluister- en volgsysteem aan de pers doorspeelde, is in Hong Kong. Dat heeft een uitleveringsverdrag met de VS, maar dat staat vol met uitzonderingsclausules.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Topontmoeting Xi en Obama was 'geweldig'

Op de topontmoeting tussen Xi Jinping en Barack Obama is grote vooruitgang geboekt. Beide landen zijn ronduit positief over het staatsbezoek.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Oud-minister voor rechter in grote corruptiezaak

Zondag is in Beijing het proces begonnen tegen Liu Zhijun, de voormalig minister van spoorwegen. Hij wordt beschuldigd van ambtsmisbruik en corruptie en krijgt mogelijk de doodstraf.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Brand in snelbus: 47 doden

Bij een brand in een snelbus in de stad Xiamen zijn 47 passagiers omgekomen en nog eens 34 mensen gewond geraakt. De brand is volgens autoriteiten aangestoken door een van de passagiers.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Xi: 'nieuwe vorm van relatie VS en China'

De president van de Verenigde Staten, Barack Obama, en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping zijn het eens dat hun landen hun samenwerking moeten moderniseren. Er komt een bilaterale werkgroep over cybersecurity.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Xi begint bezoek aan VS

President Xi Jinping is vrijdag in Ontario, Californië gearriveerd voor een officieel bezoek aan de VS. Hij zal twee dagen gesprekken voeren met zijn Amerikaanse ambtsgenoot Barack Obama. De agenda is bomvol en een potentieel mijnenveld.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Negen miljoen scholieren doen vandaag examen

In totaal 9,12 miljoen middelbare scholieren begonnen vrijdag aan hun toelatingsexamens voor hogescholen en universiteiten. Er hangt veel van af en dus doen ouders er alles aan hun kinderen goed door de examens te loodsen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Britten zetten vraagtekens bij Chinese leverancier

De Britse commissie voor de veiligheidsdiensten is geschokt dat de regering acht jaar geleden niet is geïnformeerd over Chinese bemoeienis bij het moderniseren van het telecommunicatienetwerk. De laatste jaren zetten steeds meer landen vraagtekens bij de betrouwbaarheid van leverancier Huawei. 

Lees verder

Chinese groei doet voedselprijzen in de wereld stijgen

De vraag naar voedsel zal de komende jaren sneller groeien dan de productie, vooral door meer consumptie in China. De prijs van voedselproducten kan daardoor met wel 15 tot 40 procent toenemen, zeggen de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en de VN voedsel- en landbouworganisatie (FAO).

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder