economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

Pandapunten voor goede zakendeal

Landen die grote zakendeals sluiten met China, worden daarvoor beloond in de vorm van panda's. Onderzoekers van Oxford University zien een verband tussen de landen die bijdragen aan China's strategische doelen en het uitlenen van de zeldzame dieren. 

Lees verder
(Advertentie)

Rampenbestrijding leidt tot rellen in Yuyao

Duizenden inwoners van Yuyao hebben dinsdag gedemonstreerd uit protest tegen het trage tempo waarmee de gevolgen van een overstroming worden aangepakt. Overheidsgebouwen werden belegerd, de politie met stenen bekogeld en voertuigen vernield.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Geboortedag Xi Zhongxun groots gevierd

In China is de afgelopen dagen veel aandacht voor de 100ste geboortedag van Xi Zhongxun. Hij is de in 2002 overleden vader van de huidige president en partijleider Xi Jinping.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China telt 54.000 personen van meer dan 100 jaar

Volgens de Chinese vereniging voor geriatrie leven er ruim 54.000 mensen in China die ouder zijn dan 100 jaar. Er zijn zelfs tien echtparen waarvan de echtelieden beide langer dan een eeuw leven.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Beijing Bomber krijgt zes jaar cel

De man die een zelfgemaakt explosief tot ontploffing bracht op de internationale luchthaven van Beijing is veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. De man wilde met zijn daad aandacht vragen voor zijn persoonlijke situatie.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Guangdong wil gigantische vrijhandelszone

Autoriteiten in de zuidelijke provincie Guangdong willen een enorme vrijhandelszone creëren. Daar moeten dezelfde regels gelden als in de speciale economische zone in Shanghai.

Lees verder

Chinese industrie zet op grote schaal scholieren in

Chinese scholen worden gestimuleerd om scholieren als stagiair naar fabrieken te sturen. Dat blijkt uit onderzoek dat auteurs hebben gedaan voor een boek over de inzet van goedkope arbeidskrachten in China's industrie.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kantoor partijkrant Volksdagblad opgericht

De Chinese partijkrant People's Daily krijgt een nieuw kantoor. Vanaf de straatkant doet het ontwerp ergens aan denken...

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinese journalisten krijgen Marxistisch trainingskamp

Deze maand begint een ideologisch trainingsprogramma voor 250.000 Chinese journalisten. Ze krijgen les over een Marxistische kijk op de journalistiek.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Straf voor medici die babymelkpoeder aanbevolen

Dertien medewerkers van de lokale overheid in Tianjin zijn gestraft omdat ze zich hebben laten omkopen. In ruil voor steekpenningen moedigden zij jonge moeders aan om babymelkpoeder van het merk Dumex te gebruiken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder