economie cultuur politiek RSS

Duurste film ooit flopt; low budget film is kaskraker

economie
cultuur
politiek

China brengt kinderverkrachter ter dood

Een 44-jarige hoge partijfunctionaris die 11 kinderen heeft misbruikt is dinsdag geëxecuteerd. China voert de straffen voor kindermisbruikers op.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Strategische besprekingen China en Noord-Korea

De Chinese staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Zhang Yesui ontvangt woensdag zijn Noordkoreaanse ambtsgenoot Kim Kye-gwan. China speelt een sleutelrol om het regime van Kim Jong-un te beteugelen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Bedrijven Shenzhen gaan betalen voor luchtvervuiling

Vandaag is in de industriestad Shenzhen een experiment met de handel in emissierechten gestart. Zes andere Chinese steden volgen in de komende maanden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Shanghai viert Gay Pride zonder parade

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar wordt in Shanghai deze week een Gay Pride festival gehouden. Culturele activiteiten, discussies en een picknick staan op het programma. Maar geen parade, want dat lijkt teveel op een demonstratie voor burgerrechten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Nederlandse afvalverwerker in Chinese handen

Een consortium onder leiding van Cheung Kong Infrastructure neemt AVR, de grootste Nederlandse afvalverwerker, over. Met de overname is 943,7 miljoen euro gemoeid. 

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Studentenruzie leidt tot diplomatieke rel

Een burenruzie in de Bordeauxstreek waarbij drie jonge mannen zes Chinese studenten mishandelden, leidt tot diplomatieke spanning. Ministers van Frankrijk en China bemoeien zich met de zaak.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinese universiteiten zoeken buitenlandse groei

Xiamen University gaat een campus voor 10.000 studenten bouwen in Kuala Lumpur, Maleisië. Als het aan de Chinese regering ligt ontwikkelen meer universiteiten plannen om te groeien in het buitenland.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China stimuleert vraag naar zonnestroom

In een poging de Chinese fabrikanten van zonnepanelen te helpen, komt de overheid in Beijing met een pakket stimuleringsmaatregelen. De nieuwe regels volgen op handelsbarrières die de VS en de EU hebben opgeworpen voor goedkope Chinese zonnepanelen.

Lees verder

Kabinet wil 30 procent minder luchtvervuiling

"Stevige maatregelen voor een stevige taak." Het Chinese kabinet heeft een plan gepresenteerd dat de uitstoot van fijnstof in vier jaar tijd met bijna een derde moet terugdringen.

Lees verder

India heeft in 2028 meer inwoners dan China

Volgens cijfers van de Verenigde Naties zullen zowel China als india in 2028 1,45 miljard inwoners hebben. Daarna daalt het inwonertal van China, terwijl dat van India doorgroeit.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder