economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

'Gewonden bij rellen in Tibet'

Bij ongeregeldheden in de stad Biru, Tibet, zijn zondag ongeveer 60 mensen gewond geraakt. Volgens Tibetaanse organisaties in het buitenland opende de politie het vuur op demonstranten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Een op de vier Chinezen heeft hogebloeddruk

Zo'n 266 miljoen Chinezen van 15 jaar of ouder hebben een te hoge bloeddruk. Van alle volwassenen lijdt 24 procent aan de aandoening, vaak zonder dat ze het weten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Taiwan vreest militaire opbouw China

Het Chinese Volksbevrijdingsleger is vanaf 2020 in staat om een succesvolle invasie in Taiwan uit te voeren én landen die te hulp willen schieten uit het gebied te weren. Dat staat in de 2013 National Defense Report van het Taiwanese ministerie van defensie.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China roept VS tot de orde over schuldenlast

De Chinese overheid roept de Verenigde Staten op snel een einde te maken aan de politieke impasse over het schuldenplafond. China is de grootste schuldeiser van de VS.

Lees verder

China wil grotere rol VN in strijd tegen terreur

China wil meer met andere landen samenwerken op het gebied van terrorismebestrijding. De Verenigde Naties moeten het voortouw nemen om terrorisme uit te bannen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Koolhaas realiseert aandelenbeurs Shenzhen

Hij is klaar, de 225 meter hoge toren voor de aandelenbeurs van Shenzhen. Het Nederlandse architectenbureau OMA van Rem Koolhaas is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Lees verder

China waarschuwt VS, Japan en Australië

De VS en zijn Aziatische bondgenoten moeten zich niet bemoeien met territoriale disputen in de Oost- en Zuidchinese Zee. Het liefst ziet China dat de hele kwestie niet wordt besproken op de Aziatische economische top.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Xi: 'hereniging Taiwan niet langer doorschuiven'

De hereniging van China en Taiwan moet niet van generatie op generatie worden doorgeschoven. Dat zei president Xi Jinping op Bali na een gesprek met vertegenwoordigers van Taiwan.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Gevolgen Fitow vallen mee, maar Danas komt eraan

Tyfoon Fitow die maandagochtend Zuidoost-China heeft getroffen heeft vijf levens geëist. Er was veel schade, maar al met al vielen de gevolgen mee. Meteorologen waarschuwen inmiddels voor een volgende tyfoon.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China verwacht derde zware tyfoon

China bereidt zich voor op de komst van tyfoon Fitow. Zo'n 65.000 visersschepen zijn teruggeroepen naar de haven en 330.000 mensen zijn geëvacueerd uit kustregio's.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder