economie cultuur politiek RSS

Recensie: Scherpe blik door een gekleurde bril

economie
cultuur
politiek

Woede over behandeling meisje dat water morste

Een partijfunctionaris en een politieman in de stad Heznang zijn geschorst nadat ze een 13-jarig meisje 20 minuten in de boeien achter een politiewagen door de straat lieten paraderen. Het meisje zou per ongeluk water hebben gemorst op een dienstwagen van de overheid.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

IMF verwacht lagere groei China

De verwachte groei van de Chinese economie is door het Internationaal Monetair Fonds naar beneden bijgesteld. In plaats van 8 procent zal China's economie 7,75 procent groeien in 2013.

Lees verder

Corruptiebestrijders moeten schaar in VIP-kaart zetten

Chinese partij-officials die zich bezighouden met corruptiebestrijding of toezicht mogen geen VIP-kaarten meer aannemen. Dat zegt Wang Qishan, een hoge partijfunctionaris die binnen de Communistische partij van China verantwoordelijk is voor de interne discipline.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

'China kaapt gegevens spionnenhoofdkwartier'

Chinese hackers hebben de plannen gestolen voor de bouw van een nieuw hoofdkwartier van de Australische geheime dienst. Dat bericht de Australische zender ABC.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinese ambtenaar is gefrustreerd en in de war

Te hard werken, te veel controles door hun baas en stank voor dank van het publiek. Een op de drie Chinese ambtenaren heeft daardoor psychische klachten gekregen.

Lees verder

Beijing wil af van stadsverwarming met kolen

Om luchtvervuiling tegen te gaan wil China's hoofdstad af van stadsverwarming op kolen. Alle boilers binnen de vierde ringweg moeten binnen twee jaar worden vervangen door een schoner alternatief.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Mooiste dag van je leven mag wat kosten

Jaarlijks trouwen in China tien miljoen paren. Een bruiloft mag wat kosten; gemiddeld geven zij 4.400 euro uit, voor een gemiddelde arbeider ongeveer een jaarsalaris.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Schaamte over beschadiging Egyptisch erfgoed

De Chinese vice-premier Wang Yang had het nog zo gezegd: Chinese toeristen in het buitenland moeten zich geciviliseerd gedragen. Een 15-jarige Chinese jongen uit Nanjing kerfde op 6 mei zijn naam in de beroemde Luxor-tempel.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China vreest protectionisme Europa

Europa moet niet teruggrijpen op protectionistische maatregelen. Dat is slecht voor de handel met China en uiteindelijk ook voor Europese consumenten. Dat zei premier Li Keqiang, op bezoek in Europa.

Lees verder

Slakkenman draagt huis met zich mee

Je verliest je baan en je wordt uit je huis gezet. Wat doe je dan? De 38-jarige Chinees Liu Ling Chao bouwde een draagbaar huis dat hij met zich meeneemt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder