economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

Bruin is het nieuwe zwart

Onderzoekers hebben in de provincie Shaanxi een bruine reuzenpanda aangetroffen. Het dier is voor onderzoek gevangen. Het is pas de zesde pandabeer waarvan is vastgesteld dat deze een bruine vacht heeft.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Dag 4: proces Bo Xilai

Slechts een paar uur is de rechtbank in Jinan zondagochtend bijeen geweest om het onderzoek ter terechtzitting af te ronden. Hoogtepunt was een dramatisch verhoor van voormalige politiechef Wang Lijun.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Dag 3: Proces Bo Xilai

In Jinan is de rechtbank de hele dag bijeen geweest voor de derde dag in het proces tegen oud-politicus Bo Xilai. Nog steeds is het proces niet afgerond; het zal zondag worden voortgezet.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Dag 2: Proces Bo Xilai

In Jinan is de tweede dag van het proces tegen oud-politicus Bo Xilai afgerond. Het liveblog van de rechtbank is beknopter dan gisteren, maar de buitenwereld kreeg wel een videoverhoor van Bo's vrouw Gu Kailai te zien.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinese uitvinders ontwerpen toilet van de toekomst

De Bill en Melinda Gates Foundation stelt 5 miljoen dollar beschikbaar voor de ontwikkeling van een nieuw toilet. Chinese uitvinders maken kans op een beurs van 100.000 tot 500.000 dollar om een toilet te ontwikkelen dat geen water gebruikt en zonder riool kan functioneren.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

20 miljoen Chinezen lopen kans op arsenicumvergiftiging

Zo'n 19,6 miljoen Chinezen zijn mogelijk afhankelijk van drinkwater dat met arsenicum is vervuild. Dat blijkt uit een onderzoek van Zwitserse en Chinese wetenschappers.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Proces Bo Xilai van start met ontkennende verdachte

Onder grote belangstelling is donderdagochtend in Jinan het proces begonnen tegen Bo Xilai. Wie verwachtte dat Bo op alle aanklachten schuld zou bekennen kwam bedrogen uit. Bo verzet zich tegen de beschuldigingen van corruptie.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Mooi klusje: ontsnapte krokodillen vangen

Twintig ambtenaren van de gemeente Shantou zijn ingeschakeld om ontsnapte krokodillen te vangen. Door overstromingen bezweek zondag een muur om een krokodillenboerderij.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Maancakejes met de geur van corruptie

Chinese ambtenaren en bestuurders mogen dit jaar met Zhongqiu, het midherfstfestival, elkaar of relaties niet fêteren of presentjes geven. Zelfs niet de traditionele maancakejes.

Lees verder

Politie China rolt illegale orgaanhandel op

De politie in Wuhan heeft een bende opgerold die illegaal niertransplantaties uitvoerde. Donoren kregen 30.000 yuan (3.600 euro) voor een nier.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder