economie cultuur politiek RSS

Hoorzitting TK: wat vindt u er eigenlijk zelf van?

economie
cultuur
politiek

China wil vredesproces Midden-Oosten vlot trekken

Wat de Verenigde Staten niet lukt, wil China voor elkaar boksen. De speciale gezant voor het Midden-Oosten, Wu Sike, wil Israel en de Palestijnse Autoriteit weer aan de onderhandelingstafel krijgen. In mei ontvangt Beijing zowel de Israelische minister-president Benjamin Nethanyahu, als de Palestijnse leider Mahmoud Abbas.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

China viert een vogelvrije vakantie

Honderden miljoenen Chinezen vieren een driedaagse meivakantie, maar ze mijden alles wat met vogels te maken heeft. De angst voor het H7N9-virus zit er diep in.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinese politie moet interactief worden

Politiekorpsen en ook justitie moeten beter leren communiceren met de burger. Internet en sociale media zijn daar bij uitstek geschikt voor, zegt een hoge partijfunctionaris.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China vervolgt duizenden corruptiezaken

In het eerste drie maanden van dit jaar zijn er 2.054 Chinezen veroordeeld in corruptiezaken. Daaronder bevinden zich vijf hoge ambtenaren en bestuurders op gemeentelijk niveau. Dat maakte justitiële autoriteiten zaterdag bekend.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Hollande spreekt een woordje mee

De Franse president Francois Hollande is op bezoek in Beijing en dat betekent veel handelsovereenkomsten. China koopt 60 Airbus-vliegtuigen en beide landen intensiveren hun nucleaire samenwerking.

Lees verder

China lanceert Nederlandse satellieten

Een Chinese Lange Mars 2D-raket heeft vrijdag meerdere satellieten in een baan om de aarde gebracht. Een lancering met een Nederlands tintje, want er waren twee Nederlandse nano-satellieten voor telecommunicatie aan boord.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

India wil terugtrekking Chinese troepen

Salman Khurshid, minister van Buitenlandse Zaken in India, vraagt de Chinese regering om zijn troepen terug te trekken uit betwist gebied in Oost-Kashmir. Regionale grootmachten India en China staan aan de vooravond van twee topontmoetingen in mei.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Eerste besmetting vogelgriep buiten China

Taiwan meldt een eerste besmetting met het H7N9-virus buiten China. De wereldgezondheidsorganisatie WHO waarschuwt dat dit type vogelgriep mogelijk besmettelijker is dan de H5N1-uitbraak die in 2003 aan zeker 360 mensen het leven kostte.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Asean-landen bezorgd over regionale veiligheid

De leiders van tien landen in Zuidoost-Azië zijn bijeen voor een tweedaagse top in Brunei. Op de agenda staat de veiligheid in de regio, maar ook een gezamenlijke strategie hoe de landen omgaan met territoriale conflicten met China.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Zelfverbranding Tibetaanse monniken

Een 20- en een 23-jarige monnik zouden zijn omgekomen bij een zelfverbranding in de Chinese provincie Sichuan. Dat melden in Tibetaans nieuws gespecialiseerde Amerikaanse en Britse bronnen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder