economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

China bouwt massaverwarringswapen

Het Volksbevrijdingsleger claimt een militair vliegtuig te hebben ontwikkeld dat het de vijand onmogelijk moet maken te vechten. De Gaoxin VII moet tegenstanders letterlijk een zenuwinzinking bezorgen. 

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Bouwstop van vijf jaar voor overheidsgebouwen

De komende vijf jaar mogen geen nieuwe overheidsgebouwen worden opgetrokken en verbouwingen zijn alleen toegestaan als zij strikt noodzakelijk zijn. Dat staat in een gezamenlijke verklaring van de Chinese overheid en de communistische partij die dinsdag is verspreid.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Aardbeving in noordwesten China

De provincie Gansu is maandagochtend getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,6 op de Schaal van Richter. Er zouden zeker 89 mensen bij zijn omgekomen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Guangdong heropent zaak Beijing Bomber

Provinciale autoriteiten in Guangdong gaan een mishandelingszaak uit 2005 heropenen. Politiemensen zouden Ji Zhongxing invalide hebben geslagen. Zaterdag liet de man een zelfgemaakt explosief ontploffen op het internationale vliegveld van Beijing om aandacht te vragen voor zijn zaak.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Van Beijing naar New York in twee uur

Zes keer zo snel als het vliegtuig en zestien keer vlugger dan een hogesnelheidstrein. Een Amerikaans bedrijf onderzoekt de mogelijkheden voor een pijpleiding waarin personen in een capsule tussen de continenten worden geschoten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

'Overwinning Abe brengt vrede in gevaar'

De overwinning van de iberaal-democratische partij in de Hogerhuisverkiezingen in Japan leidt tot kritische reacties aan de overkant van de Oostchinese Zee. China waarschuwt voor internationale spanningen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Vrouw meloenenverkoper krijgt schadevergoeding

De nabestaanden van de watermeloenenverkoper die woensdag in Linwu overleed, krijgen een schadevergoeding van 897.000 yuan (107.000 euro). Twee leidinggevenden van de straatwachten die verantwoordelijk voor zijn dood zouden zijn, zijn zondag ontslagen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Bomexplosie op vliegveld Beijing

Op het internationale vliegveld van Beijing is zateravond rond half zeven lokale tijd een bom ontploft. Volgens de Chinese staatstelevisie CCTV gaat het om een man in een rolstoel die een pakket buskruit tot ontploffing heeft gebracht.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

IMF: 'hervormingen noodzakelijk voor groei'

De Chinese economie wacht geen grote terugval dit jaar, maar om op de midellange termijn te blijven groeien zijn economische hervormingen noodzakelijk. Dat rapporteert het Internationaal Monetair Fonds. 

Lees verder

China opent treindienst op Hamburg

Volgende week donderdag opent een nieuwe railverbinding tussen Zhengzhou en Hamburg. Wekelijks moet die 665 ton goederen naar Duitsland brengen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder