economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

China ziet het niet meer zitten met Camacho

De Chinese voetbalbond ziet geen toekomst meer voor bondscoach José Antonio Camacho. Na een eindeloze reeks teleurstellende resultaten wordt de Spanjaard aan de kant gezet.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Unilever bouwt derde fabriek in China

Vijf keer zoveel omzet over tien jaar. Dat is de doelstelling van Unilever in China. De fabrikant van voedsel- en personal care-producten gaat daarvoor een derde fabriek bouwen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China's natte droom blijkt ook al vervuild

Een prestigieus project om drinkwater uit het zuiden van China naar het noorden te brengen loopt gevaar, blijkt uit een rapport van de adviesraad van de Communistische Partij van China. De waterkwaliteit van het belangrijkste stuwmeer is onder de maat.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China wil Filipijnen weg van omstreden rif

De Filipijnse aanwezigheid op het Ren'ai rif dat volgens China tot zijn terratorium behoort is 'onacceptabel'. De irritatie loopt op in de week voordat de Filipijnen en de VS een gezamenlijke marine-oefening in de Zuidchinese Zee houden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Nervositeit op Chinese markten

Dubbel slecht economisch nieuws in China maakt financiële markten nerveus. Een gerucht over betalingsproblemen van de Bank of China leidde zelfs even tot paniek.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kleuter opgevangen na val van vijfde verdieping

Bezorgers in Ninghai hebben het leven gered van vijfjarig kind dat van de vijfde verdieping is gevallen. Het kind was in de slaapkamer van haar ouderlijk huis, toen ze besloot het raam te openen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Elf Oeigoeren in cel voor religieus extremisme

Een rechtbank in de westelijke provincie Xinjiang heeft elf Oeigoeren veroordeeld tot gevangenisstraffen. Zij zouden uit religieuze motieven voor onrust hebben gezorgd of vernielingen hebben gepleegd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China gaat wegennet verdubbelen

In de komende 17 jaar krijgt China er 228.000 kilometer aan nieuwe nationale wegen bij. Ruim baan is goed voor de transportsector en bouwbedrijven, maar moet ook de vraag naar personenauto's aanjagen.

Lees verder

Buitenlandse belangstelling voor Chinese drone

De Verenigde Arabische Emiraten en Oezbekistan hebben onbemande vliegtuigen van Chinese makelij gekocht. Nog eens vijf landen uit Afrika en Azië onderhandelen over de aanschaf van de Wing Loong.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Beijing University wil naar Amsterdam

De Beijing University of Technology is één van de belangstellenden om te participeren in een nieuw technologisch kennisinstituut in Amsterdam. Dit najaar beslist de gemeente over de invulling van het instituut.

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder