economie cultuur politiek RSS

Ga je in oktober mee met onze Chinareis?

Pubquiz op afstand brengt China-professionals bijeen

Enkele tientallen deelnemers speelden donderdagavond individueel of als team de eerste Online China Pubquiz. De reacties waren enthousiast.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Doe mee!: 28 mei Online China Pubquiz

Donderdagavond 28 mei presenteren Ed Sander (ChinaTalk) en Fred Sengers (Blogaap) de Online China Pubquiz. Vanaf 20.30 uur te volgen. Doe gezellig mee en test je kennis van China. In je eentje of samen met een Teams-, Zoom- of Hangoutsgroepje.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kijktip: IDFA maakt docu's gratis toegankelijk

Het Internationaal Documentaire Filmfestival Amsterdam maakt een selectie van documentairefilms tijdelijk gratis beschikbaar. Daardoor zijn ook een aantal documentaires uit en over China en andere Aziatische landen vrij te bekijken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kijktip: CinemAsia 2020

Ook de dertiende editie van het CinemAsia filmfestival biedt weer een ruim aanbod van speelfilms en documentaires uit China, Hong Kong en Taiwan. Het festival vindt plaats van 4 tot en met 8 maart in Amsterdam.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

The Relevant Organ slaat weer toe in GCKQ

Het team The Relevant Organ heeft woensdagavond de Grote China Kennis Quiz 2020 op zijn naam geschreven. Daarmee keert de wisselbeker weer terug bij het team dat al twee keer eerder deze pubquiz voor China-kenners wist te winnen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Op naar het Jaar van de Rat

Chinezen vieren dit weekend het begin van hun eigen nieuwjaar. Wat brengt het Jaar van de Rat?

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kijktip: films over China op het IFFR 2020

Ook dit jaar weer zijn er verheugend veel films uit of over China te zien op het Internationale Film Festival Rotterdam. De organisatie heeft dit jaar bovendien een filmperspectief over Hong Kong geprogrammeerd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Guangzhou Evergrande pakt kampioenstitel terug

Dankzij een 3-0 overwinning op de laatste speeldag is Guangzhou Evergrande kampioen van de Chinese Super League geworden. Daarmee is de landstitel weer terug bij de ploeg die het Chinese voetbal lange tijd domineerde.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kijktip: China-films op IDFA 2019

Liefhebbers van Afrikaanse en Zuidamerikaanse documentaires komen aan hun trekken in de 2019-editie van het Internationaal Documentairefilm Festival Amsterdam (IDFA). Maar er zijn ook een paar films uit of over China te zien. Het festival wordt dit jaar gehouden van 20 november tot en met 1 december; de kaartverkoop start 7 november.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Nederlanders zijn slechter over China gaan denken

Een meerderheid van de Nederlanders denkt negatief over China; slechts een op de drie heeft een positief beeld van de Volksrepubliek. Dat was een jaar geleden nog heel anders. 

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder