economie cultuur politiek RSS

Ga je in oktober mee met onze Chinareis?

Boetes moeten voetgangers beschermen

De verkeerspolitie van de stad Beijing gaat beter toezien op de veiligheid van overstekende voetgangers. De campagne volgt na een dodelijk verkeersongeval dat in China tot veel afschuw leidde.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kijktip: De Keuze van mijn Vader

Eind deze maand is de documentaire De Keuze van mijn Vader in bioscopen in 17 Nederlandse steden te zien. De documentaire van de Chinees-Nederlandse regisseur Yan Ting Yuen gaat over haar vader, die besloot China te verlaten om in Nederland zijn geluk te beproeven.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Qinghaimeer is weer groter dan ooit

Na jaren van teruggang is China's grootste meer groter dan ooit tevoren. Meteorologen denken dat klimaatverandering de oorzaak is.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Apparaat tegen luidruchtige buren is een hit in China

Apparaten om lawaaierige buren van repliek te dienen vallen niet aan te slepen. Sommige fabrikanten zijn van verkoop overgegaan op verhuur om aan de vraag te kunnen voldoen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Peking Universiteit opent campus in Oxford

Een van de beste universiteiten van China begint een eigen opleiding in het Verenigd Koninkrijk. Hier kunnen Chinese en Europese studenten alles leren over zaken doen in China.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Panda krijgt eindelijk nationaal park

De Chinese regering voegt 67 natuurgebieden samen om zo een gigantisch nationaal park voor reuzenpanda's te creëeren. Het is een ultieme poging om de nationale knuffelbeer voor uitsterven te behoeden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Kijktip: Barbaren & Wijsgeren

Vanaf zaterdag is in het Frans Hals Museum in Haarlem de tentoonstelling Barbaren & Wijsgeren te zien. De expositie belicht de wederzijdse beeldvorming tussen China en Nederland in de Gouden Eeuw.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Zuid-Korea vraagt voetbalfans rustig te juichen

De Zuidkoreaanse ambassade in Beijing roept voetbalfans die donderdag de wedstrijd tegen China bezoeken op zich ordelijk en niet-provocerend te gedragen. Ondertussen wil de Zuidkoreaanse voetbalbond veiligheidsgaranties voor zijn dameselftal dat volgende maand in Noord-Korea speelt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Driekwart Chinezen heeft problemen met slapen

Drie op de vier Chinezen tussen de 10 en 45 jaar heeft problemen met inslapen. Slechts 11 procent slaapt de hele nacht door zonder wakker te worden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China wil af van buitenlandse kinderboeken

Chinese uitgeverijen hebben de opdracht gekregen het aantal buitenlandse kinderboeken te beperken. Ook de verkoop van buitenlandse literatuur, films en games wordt aan banden gelegd.

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder