economie cultuur politiek RSS

Ga je in oktober mee met onze Chinareis?

Kijktips: Chinese films op IFFR 2017

Woensdag 25 januari gaat het Internationaal Film Festival Rotterdam van start. Er staan dit jaar 13 films, docu's en overzichten uit China, Hong Kong en Taiwan op het programma.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Vader doodt gokverslaafde zoon

De politie in Suzhou heeft een 67-jarige man aangehouden op verdenking van het vermoorden van zijn zoon. De vader had zijn kind geholpen een grote gokschuld te voldoen, maar hij had nieuwe schulden gemaakt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China plakt een paar jaar aan de oorlog

Chinese onderwijsinstellingen moeten hun geschiedenisboekjes met onmiddellijke ingang aanpassen. Alle verwijzingen naar de Achtjarige oorlog van verzet van het Chinese volk tegen de Japanse aggressie moeten worden veranderd in de veertienjarige oorlog.

Lees verder

Sportkoepel wil af van excessieve voetbalsalarissen

De centrale sportadministratie wil een einde aan de koopgekte van Chinese voetbalclubs. Zij kunnen hun geld beter uitgeven aan jeugdopleidingen dan tegen elkaar opbieden op de transfermarkt.

Lees verder

Campagne voor kindbedelaars ontketent debat

Een campagne die oproept tot compassie met kindbedelaars heeft in China tot een maatschappelijk debat geleid. Critici zeggen dat de actie voorbij gaat aan de dieperliggende oorzaken van armoede.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinese vrouwen goudmijn voor plastische chirurgie

Chinese vrouwen besteden relatief veel geld aan verfraaiing van hun uiterlijk. Twee keer zoveel als een vergelijkbare groep vrouwen in de rest van de wereld.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Blogaap Live: De Grote China Kennis Quiz 2017

Op donderdag 9 februari wordt opnieuw De Grote China Kennis Quiz gespeeld. De China-pubkwis is een initiatief van het kennisnetwerk Guanxi en wordt gepresenteerd door Ed Sander en Fred Sengers.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Nationaal plan Traditionele Chinese Medicijnkunde

Het Chinese kabinet wil de ontwikkeling en gebruik van traditionele Chinese medicijnen naar een hoger plan tillen. Ook ziet China kansen op de exportmarkt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinees verpleegtehuis betaalt voor bezoek

Met een beloningssysteem probeert een bejaardentehuis in Suzhou familie te stimuleren vaker op bezoek te komen. De bezoekpremie lijkt te werken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China telt mogelijk meer vrouwen dan gedacht

De onbelans tussen het aantal Chinese mannen en vrouwen is mogelijk kleiner dan tot nu toe veronderstelt. Onderzoekers denken dat tientallen miljoenen meer dochters zijn geboren dan uit officiële geboortecijfers blijkt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder