economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

'Dramatische terugloop toerisme naar Beijing'

Het bezoek van buitenlandse toeristen aan Beijing is in de eerste maanden vrijwel gehalveerd. Dat blijkt uit een rondgang van Beijing Youth Daily langs touroperators in de Chinese hoofdstad.

Lees verder

Chinese denktank lanceert hervormingsagenda

Een invloedrijk adviesorgaan van de Chinese overheid stelt acht economische hervormingen voor. Het rapport komt aan de vooravond van een zitting van het Centraal Comité van de communistische partij.

Lees verder

'China aan vooravond ongekende hervormingen'

China's leiders zijn van plan sociale en economische hervormingen door te voeren op een schaal die nog nooit eerder is vertoond. Dat zei Yu Zhengsheng, een van de machtigste mannen binnen de communistische partij van China.

Lees verder

Onrust op financiële markten over China

Aandelenbeurzen in Azië dalen als gevolg van toenemende onrust over China's schuldenlast en stijgende rentes. De centrale bank van China probeert inflatie tegen te gaan, waardoor financiële analisten een tekort aan geld vrezen.

Lees verder

Premier Rutte in november naar China

Minister-president Mark Rutte brengt op 15 en 16 november een officieel bezoek aan de Volksrepubliek China. Hij wordt vergezeld door een handelsmissie onder leiding van Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Lees verder

Starbucks onder vuur in China vanwege hoge prijs

Een kop koffie bij Starbucks kost in China veel meer dan in de rest van de wereld. Staatsmedia richten de aandacht op de prijzen van buitenlandse ondernemingen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Buitenlandse bezoek aan China loopt terug

In de eerste negen maanden van het jaar hebben 19,36 miljoen buitenlandse bezoekers China bezocht. Dat is ongeveer 5 procent minder ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Economische groei China herstelt

De Chinese economie is in het derde kwartaal van dit jaar met 7,8 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde drie maanden in 2012. Daarmee lijkt de economische groei in China zich te herstellen.

Lees verder

'Chinese bedrijven weinig transparant'

Van honderd bedrijven uit 16 landen die de wereld veroveren, zijn die uit China het meest vatbaar voor corruptie. Dat zeggen onderzoekers van Transparency International.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Pandapunten voor goede zakendeal

Landen die grote zakendeals sluiten met China, worden daarvoor beloond in de vorm van panda's. Onderzoekers van Oxford University zien een verband tussen de landen die bijdragen aan China's strategische doelen en het uitlenen van de zeldzame dieren. 

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder