economie cultuur politiek RSS

Vijf vragen over mogelijk verbod op TikTok in VS

Mercedes-Benz wil museum in Beijing

De Duitse automaker Mercedes-Benz wil in China een dependance van zijn museum in Stuttgart openen. Een eigen showroom van het verleden moet de verkopen van het merk in de toekomst een zetje geven.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Massale kloppartij bij Foxconn-fabriek

Bij een massale vechtpartij tussen honderden werknemers van Foxconn in Yantai zijn elf mensen in het ziekenhuis beland. In de Foxconn-fabriek wordt electronica voor HP, Nintendo en Sony gemaakt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Rijkste Chinees sticht Hollywood aan Gele Zee

Wang Janglin, oprichter van de Dalian Wanda Group, investeert 30 miljard yuan (3,6 miljard euro) in een speelfilm-stad in Qingdao. Oriental Movie Metropolis omvat studiofaciliteiten, maar ook alles om toeristen te ontvangen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Huawei opent demonstratiecentrum in Amstelveen

De Chinese telecomgigant Huawei gaat in Amstelveen zijn nieuwste snufjes voor de Europese markt demonstreren. Woensdag is een demonstratiecentrum van 250 vierkante meter geopend.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Gefrustreerde werkloze valt frisdrank-miljardair aan

Een boze werkzoekende heeft de één na rijkste man van China, Zong Qinghou, met een mes verwond. Bij de aanval raakte Zong gewond aan zijn hand.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Centrale bank wil meer private banken

De Chinese centrale bank wil het makkelijker maken voor private ondernemingen om bankaire diensten aan te bieden. Dat zegt de gouverneur van de centrale bank Zhou Xiaochuan. 

Lees verder

Chinese cruisepassagiers stranden in Zuid-Korea

Meer dan 1.600 passagiers van het Chinese cruiseschip Henna moeten hun vakantie onderbreken. Een schuldeiser liet in Zuid-Korea beslag leggen op het schip.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Man achter grootste gebouw ter wereld is verdwenen

Deng Hong, één van de rijkste mannen van China, is verdwenen. De man achter de bouw van het New Century Global Centre in Chengdu is mogelijk gedetineerd vanwege een corruptieonderzoek.

Lees verder

Beleg nu in een sterkere marine voor China

China's grootste scheepsbouwer China Shipbuilding Industry gaat een pakket aandelen met een waarde van 8,5 miljard yuan (1 miljard euro) op de markt brengen. Het geld wordt in grotere en betere werven gestoken om marineschepen te bouwen.

Lees verder

'China haalt streep door project met Shell'

De bouw van een raffinaderij en een petrochemische fabriek in Taizhou is van de baan, omdat de Chinese overheid het vertrouwen in het project is verloren. Dat meldt de Britse krant The Telegraph. Shell is voor 24,5 procent eigenaar van het project.

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder