economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

Guangdong wil gigantische vrijhandelszone

Autoriteiten in de zuidelijke provincie Guangdong willen een enorme vrijhandelszone creëren. Daar moeten dezelfde regels gelden als in de speciale economische zone in Shanghai.

Lees verder

Chinese industrie zet op grote schaal scholieren in

Chinese scholen worden gestimuleerd om scholieren als stagiair naar fabrieken te sturen. Dat blijkt uit onderzoek dat auteurs hebben gedaan voor een boek over de inzet van goedkope arbeidskrachten in China's industrie.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Britten krijgen Chinese kernreactor

Een Chinees bedrijf krijgt toestemming om te investeren in Britse kerncentrales. Bovendien wil Groot-Brittannië groen licht voor de bouw van nieuwe centrales van Chinees ontwerp.

Lees verder

Centrale bank verwacht stabiele groei

De Chinese economie zal dit jaar met meer dan 7,5 procent groeien. Dat zegt Yi Gang, de een na hoogste baas bij de Centrale Bank van China.

Lees verder

Li: 'Samenwerking in regio verbeteren'

China wil de handel met landen in Zuidoost-Azië uitbreiden door gezamenlijk te investeren in infrastructuur. Dat zei premier Li Keqiang op de jaarlijkse ontmoeting met leiders van de Asean. Ook moeten de landen een verklaring van goed nabuurschap opstellen.

Lees verder

Investeringstip: Chinese begraafplaatsen

De Fu Shou Yuan Group gaat dit jaar nog naar de beurs in Hong Kong. Het bedrijf in Shanghai exploiteert begraafplaatsen en dat is big business.

Lees verder

China roept VS tot de orde over schuldenlast

De Chinese overheid roept de Verenigde Staten op snel een einde te maken aan de politieke impasse over het schuldenplafond. China is de grootste schuldeiser van de VS.

Lees verder

Koolhaas realiseert aandelenbeurs Shenzhen

Hij is klaar, de 225 meter hoge toren voor de aandelenbeurs van Shenzhen. Het Nederlandse architectenbureau OMA van Rem Koolhaas is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Lees verder

Vertraging voor Chinese C919

De ontwikkeling van een Chinese concurrent voor Airbus en Boeing loopt zeker een jaar vertraging op. De datum voor de eerst testvlucht is uitgesteld naar 2015.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China wil investeringsbank voor Azië

Tijdens een staatsbezoek aan Indonesië heeft President Xi Jinping het voorstel gedaan voor de oprichting van een Aziatische investeringsbank. De bank moet projecten financieren die de onderlinge handel verbeteren.

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder