economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

Suning is China's grootste private onderneming

De grootste ondernemingen van China zijn allemaal staatsbedrijven. Toch zijn er 16 private ondernemingen met een omzet van meer dan 100 miljard yuan, blijkt uit de lijst van China's 500 grootste bedrijven.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Geen vergunningen voor onwillige staatsbedrijven

Het ministerie van milieubescherming geeft voorlopig geen nieuwe vergunningen af aan twee grote staatsoliemaatschappijen. De bedrijven worden daarmee gestraft omdat ze hun milieudoelstellingen niet hebben gehaald. 

Lees verder

Investeerder en criticus Charles Xue gearresteerd

De bekende zakenman en blogger Charles Xue is vrijdag in Beijing gearresteerd terwijl hij een bordeel bezocht. De uitgesproken Xue vraagt op het internet aandacht voor sociaal onrecht in China.

Lees verder

Corruptieschandaal in top staatsoliemaatschappij

Toezichthouders doen een onderzoek naar vier topmannen van de Chinese staatsoliemaatschappij. Ze worden verdacht van 'disciplinaire overtredingen'.

Lees verder

Geduld is belangrijk voor Chinese autoverkoper

Een op de twee autokopers in China schaft voor het eerst een auto aan. Chinese autodealers doen er alles aan gegadigden zo lang mogelijk in de showroom te houden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Politieke spanning schaadt Japanse handel met China

Chinese importen uit Japan zijn in de eerste zeven maanden van het jaar met 8,8 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De export naar Japan daalde met 3,5 procent.

Lees verder

Economen vrezen schulden lokale overheid het meest

De schuldenlast van lokale overheden is de grootste bedreiging voor de Chinese economie. Dat denken twee op de drie economen van een groep invloedrijke adviseurs van de Chinese overheid.

Lees verder

Versace bouwt hotel aan Strip van Macau

Het Italiaanse modehuis Versace en casino-exploitant SJM Holdings gaan een exclusief resort realiseren in Macau. Het Palazzo Versace krijgt 2.000 kamers en 700 goktafels.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

'Woonvergunning sleutel tot extra groei'

Hervorming van het hukou-systeem kan de Chinese economie met bijna een procent per jaar extra laten groeien. Dat zeggen wetenschappers en beleidsadviseurs.

Lees verder

Dikke vinger veroorzaakt koersexplosie

Een fout van een Chinese beurshandelaar deed de koersen van vrijwel alle grote fondsen op de beurs van Shanghai vrijdag omhoog schieten. In twee minuten tijd stegen de koersen meer dan 6 procent.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder