economie cultuur politiek RSS

Opinie: Het wordt alleen maar eerlijker als Chinese fabrikanten zich in Nederland vestigen

economie
cultuur
politiek

In een klap 3.700 vuurwerkfabrieken dicht

Nieuwe veiligheidsregels hebben tot gevolg dat meer dan 3.700 van China's 4.921 vuurwerkfabrieken de poort hebben moeten sluiten.

Lees verder

Shanghai krijgt eigen Disneyland

Vrijdag is de eerste spade de grond in gegaan voor de bouw van het Shanghai Disney Resort. Met de bouw is 29 miljard yuan (3,5 miljard euro) gemoeid.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China wil aandeel in vliegtuigmarkt

China wil een eigen civiele luchtvaartindustrie ontwikkelen. Al in 2020 moet die een omzet draaien van 100 miljard yuan (12 miljard euro). 

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinese middenklasse wil meer luxe

De voortdurende economische groei in de afgelopen jaren, voedt het verlangen naar luxe producten. Naast betere voedselwaren, biedt dat kansen voor de automakers en verleners van financiële diensten, blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau Nielsen.  

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Metro Beijing krijgt recyclingautomaat

Metrostations in China's hoofdstad krijgen 40 'omgekeerde verkoopmachines'. Wie plastic flessen inlevert, krijgt het statiegeld bijgeschreven op zijn OV-chipkaart.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Dozijn Chinese bedrijven in Top-100 Wereldmerken

Van de 100 waardevolste merken ter wereld zijn er 12 Chinees. Maar hun potentie is beperkt als ze niet uitgroeien tot internationale merken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Hoogste wolkenkrabber ter wereld komt in... China

In Changsha wordt volgende week begonnen met de bouw van het hoogste gebouw ter wereld. Sky City wordt 838 meter hoog en wordt daarmee 10 meter hoger dan de Burj Khalifa in Dubai, de grootste wolkenkrabber tot nu toe.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Vier op de tien Chinezen heeft nooit vakantie

Ongeveer 40 procent van alle Chinese werknemers heeft geen recht op betaalde vakantiedagen. Van de kleine 60 procent die dat wel heeft, kan slechts de helft vrije dagen opnemen wanneer hij dat wil.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Grootste dam ter wereld stap dichterbij

Het Chinese ministerie van milieubescherming is akkoord met de plannen voor de bouw van een 314 meter hoge dam. De milieu-ambtenaren erkennen dat het Shuangjiangkou-project ernstige gevolgen heeft voor flora en fauna, maar geeft toestemming vanwege 1,5 miljard yuan (180 miljoen euro) aan compensatiemaatregelen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinese film doet kassa rinkelen

Speelfilms van Chinese makers doen het op de thuismarkt goed, en scoren vaak beter dan Hollywood blockbusters. Ondanks hun bescheiden budget.

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder