economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

Londen krijgt Chinees financieel centrum

Een verlaten havengebied bij London City Airport wordt verbouwd tot een financieel centrum gericht op Chinese bedrijven. Met de ontwikkeling is 1,1 miljard euro gemoeid.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Weekers sluit belastingverdrag in China

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën heeft in Beijing een nieuw belastingverdrag gesloten. De overeenkomst voorziet in een geautomatiseerde informatieuitwisseling tussen douane- en belastingautoriteiten. 

Lees verder

Het Rode Vlaggenschip is terug

Lang was hij niet weg te denken als symbool van macht in China: de Hongqi. Maar zijn onverzadigbare honger naar benzine maakte een eind aan de populariteit van de Chinese limousine. Nu is hij terug...

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinese mega-overname in VS

Shuanghui International koopt voor 5,5 miljard euro de grootste Amerikaanse leverancier van varkensvlees: Smithfield Foods. Het is de grootste investering van een Chinees bedrijf in de VS tot nu toe.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Dienstensector moet economische groei redden

China is de grootste fabrikant van goederen ter wereld, maar de dienstensector blijft daar ver bij achter. Investeren in de service-industrie kan daarom veel banen opleveren, denkt premier Li Keqiang.

Lees verder

China heeft niet teveel auto's, maar te weinig wegen

Het autobezit in China groeit zo snel, dat de asfalteerders het niet meer bij kunnen benen. Dat leidt tot een mogelijke overcapaciteit van de autoindustrie.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

IMF verwacht lagere groei China

De verwachte groei van de Chinese economie is door het Internationaal Monetair Fonds naar beneden bijgesteld. In plaats van 8 procent zal China's economie 7,75 procent groeien in 2013.

Lees verder

China vreest protectionisme Europa

Europa moet niet teruggrijpen op protectionistische maatregelen. Dat is slecht voor de handel met China en uiteindelijk ook voor Europese consumenten. Dat zei premier Li Keqiang, op bezoek in Europa.

Lees verder

In een klap 3.700 vuurwerkfabrieken dicht

Nieuwe veiligheidsregels hebben tot gevolg dat meer dan 3.700 van China's 4.921 vuurwerkfabrieken de poort hebben moeten sluiten.

Lees verder

Shanghai krijgt eigen Disneyland

Vrijdag is de eerste spade de grond in gegaan voor de bouw van het Shanghai Disney Resort. Met de bouw is 29 miljard yuan (3,5 miljard euro) gemoeid.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder