economie cultuur politiek RSS

China is nog niet uitgebouwd in Zuidchinese-Zee

economie
cultuur
politiek

Noord-China in de kou door strijd tegen smog

Het uitbannen van vervuilende steenkool is zo succesvol, dat in Noord- en Centraal-China een tekort aan gas is ontstaan. Nu de temperaturen beginnen te zakken zitten veel Chinezen letterlijk in de kou.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Emoji's moeten partijleden op rechte pad houden

De disciplinaire commissie van de communistische partij van China heeft 16 emoji's laten ontwikkelen die hun leden moeten herinneren aan correct gedrag. De emoji's zijn gebaseerd op de acht beginselen van president en partijleider Xi Jinping.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Internetmiljardair wordt dorpshoofd, belooft welvaart

Liu Qiangdong, oprichter en eigenaar van het internetwarenhuis JD.com, is benoemd tot honorair dorpshoofd van Pingshitou. Hij belooft de inkomens in het arme dorp binnen vijf jaar te vertienvoudigen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Douane VS waarschuwt voor Chinese drone van Troje

Het immigratie- en douanebureau in Los Angeles waarschuwt voor de veiligheidsrisico's van het gebruik van Chinese drones van het merk DJI. Volgens de dienst kunnen beelden worden bekeken door Chinese veiligheidsdiensten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

IMF: China moet snel zombiebedrijven saneren

Het Internationaal Monetair Fonds adviseert de Chinese overheid rigoreus het mes te zetten in niet-levensvatbare staatsbedrijven. De Chinese economie kan jaarlijks tot 1,2 procentpunt sneller groeien als het wordt ontdaan van dit blok aan het been.

Lees verder

Geen bewijs voor seksueel misbruik kinderopvang

De politie van Beijing zegt na het bestuderen van bewakingsbeelden dat het geen bewijs heeft gevonden voor beschuldigingen dat kinderen zijn misbruikt in een kinderopvangcentrum. Wel heeft het een verklaring gevonden voor de merkwaardige wondjes die ouders bij hun peuters aantroffen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China veroordeelt Taiwanese mensenrechtenactivist

De rechtbank in Yueyang heeft Li Ming-che veroordeelt tot een gevangenisstraf van vijf jaar wegens subversiviteit tegen de Chinese staat. Het vonnis zet de relaties tussen het Chinese vasteland en Taiwan verder onder druk.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Explosie Ningbo veroorzaakt door illegale explosieven

Een enorme explosie die zondag in Ningbo aan twee personen het leven kostte is veroorzaakt door illegaal gefabriceerde explosieven. Waarschijnlijk probeerden de twee dodelijke slachtoffers van het spul af te komen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinees voetbalteam stopt tournee na Tibet-protest

De Chinese voetbalbond annuleert een tournee door Duitsland van het nationale elftal onder 20 jaar. China eist dat de wedstrijden verschoond blijven van demonstraties voor een zelfstandig Tibet; Duitsland zegt dat de vrijheid van meningsuiting prefaleert boven Chinese gevoeligheden.

Lees verder

Duizenden migrantarbeiders op straat na fatale brand

Autoriteiten in Beijing sluiten massaal illegale woningen na een brand waarbij 19 personen omkwamen. Hierdoor komen aan het begin van de winter duizenden migrantarbeiders op straat te staan.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl het belangrijkste nieuws uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten enis tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder