economie cultuur politiek RSS

Duurste film ooit flopt; low budget film is kaskraker

economie
cultuur
politiek

'China wilde Duitse parlementariƫr als informant'

De Chinese staatsveiligheidsdienst zou twee jaar geleden hebben geprobeerd een lid van de Bondsdag als informant te werven. Dat schrijft de Süddeutsche Zeitung vrijdag op basis van anonieme bronnen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Topman HNA overlijdt na noodlottige val

Wang Jian, mede-oprichter en bestuursvoorzitter van HNA Group is dinsdag op reis in Frankrijk overleden aan de gevolgen van een ongelukkige val. HNA groeide in 18 jaar uit tot een van de grootste bedrijven van China, maar was  de afgelopen maanden alleen maar in het nieuws wegens financiële problemen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinese media aardig voor Japan na voetbalverlies

Het Japanse voetbalteam wordt uitgebreid geprezen in de Chinese media voor zijn prestaties op het WK2018. Dat was begin van het toernooi wel anders.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Doktoren draaien patiƫnten poot uit op operatiebed

De politie in Zunyi heeft medici van een mannenkliniek gearresteerd op verdenking van oplichting. Klanten werden gelokt met aantrekkelijke prijzen, maar eenmaal klaar voor de operatie moesten ze instemmen met extra behandelingen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Afgedankte witte dolfijnen krijgen opvang in IJsland

Twee witte dolfijnen die momenteel nog optreden in een Oceanium in Shanghai gaan volgend jaar met pensioen. Nu de weerstand tegen dolfijnenshows toeneemt neemt een grote exploitant het initiatief voor een opvang voor dieren die jarenlang mensen hebben geamuseerd, maar nu hebben afgedaan.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

'China moet zichzelf niet voor de gek houden'

Chinese overheid en burgers zijn veel te optimistisch over de technologische vooruitgang die is geboekt. In werkelijkheid loopt China op veel gebieden nog ver achter op westerse landen, zegt de hoofdredacteur van een staatstijdschrift voor wetenschap en techniek.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Opnieuw demonstraties Chinese veteranen

Politie-eenheden in Zhenjiang hebben zondag een demonstratie van militaire veteranen opgebroken. Zij demonstreren voor een betere pensioenregeling.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Metro Beijing introduceert biometrische herkenning

Het metrobedrijf van Beijing wil kaartjes vervangen door een systeem dat reizigers door middel van hun handpalm identificeert. Gezichtsherkenning moet zwartreizigers opsporen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Afpersers belden slachtoffers 1,2 miljard keer

De politie in de zuidelijke provincie Guangdong heeft twee bendes opgerold die hun slachtoffers net zo lang belden, totdat ze grif betaalden om van het gezeur af te zijn. Ruim 200 bendeleden waren volcontinu aan het bellen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Handelsoorlog China en VS escaleert snel

China zegt dat het zich niet door de Verenigde Staten laat chanteren met importheffingen. De Chinese regering dreigt met een serie tegenmaatregelen.

Lees verder

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder