economie cultuur politiek RSS

Vietnam leest Chinese toeristen de les over landkaart

economie
cultuur
politiek

Trekt China de valuta-kaart in blufpoker met VS?

De Chinese regering bestudeert de mogelijkheid om de yuan te laten devalueren. Dat zou de handelsoorlog met de Verenigde Staten verder verbreden.

Lees verder
(Advertentie)

Blogaap vlogt: de Nieuwe Zijderoute

In de tweede aflevering van Blogaap vlogt wil ik meer te weten komen over de Nieuwe Zijderoute. Ik ga op bezoek bij Railport Brabant, waar drie keer per week een goederentrein uit Chengdu aankomt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Spermadonor moet juiste politieke mening hebben

Een spermabank in Beijing werft donors die niet alleen over goede genen, maar ook over gezonde politieke standpunten beschikken. Volgens verschillende media is het echt waar, maar het zou weleens een geslaagde grap kunnen zijn.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Doodstraf voor Chinese seriemoordenaar

Een rechtbank in Baiyin heeft vrijdag een 54-jarige man tot de dood veroordeeld wegens het vermoorden van elf vrouwen en meisjes. De dader liep tegen de lamp nadat een familielid DNA moest afstaan in een andere zaak.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Niet handelsoorlog maar belastingslag losgebarsten

De Chinese overheid kondigt lastenverlichtingen aan voor het bedrijfsleven. Die moeten China's bedrijven internationaal concurrerend houden nu Amerika grote belastingverlagingen heeft doorgevoerd.

Lees verder

Bezoek Kim Jong-un is diplomatiek succes China

Het verrassingsbezoek van president Kim Jong-un aan China toont dat Beijing niet aan de zijlijn wil staan bij onderhandelingen tussen Noord-Korea en Amerika. Maar helemaal goed zit het niet tussen Kim en Xi.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Ruimhartige miljardair splijt dorpsgemeenschap

Meer dan tweehonderd gratis villa's staan leeg omdat de inwoners van Guanhu ruzie maken over de verdeling van de huizen. De huizen zijn gebouwd door een lokale frisdrankondernemer die dacht iets goed te doen voor zijn dorp.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Britten waarschuwen zakenlui voor chantage China

Britse veiligheidsdiensten waarschuwen zakenmannen die naar China en Rusland reizen zich in die landen netjes te gedragen. Wie toegeeft aan gokken, drank of vreemde vrouwen maakt zich kwetsbaar voor chantage, aldus de spionagedienst.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Vijf vragen over een handelsoorlog China en VS

De Amerikaanse regering implementeert importheffingen op staal en aluminium en China kondigt direct tegenmaatregelen aan. Alles wat je moet weten over een mogelijke handelsoorlog tussen de twee grootste economieën ter wereld, kort en bondig uitgelegd.

Lees verder

China vormt grootste mediabedrijf ter wereld

De Chinese overheid fuseert drie grote radio- en televisieproducenten tot één grote media-organisatie. Bundeling van middelen moet ervoor zorgen dat China nog krachtiger de internationale publieke opinie kan beïnvloeden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder