economie cultuur politiek

Dag 2: een Minsky-momentje

economie
cultuur
politiek

Datingsites moeten identiteit singles controleren

De Chinese overheid verplicht datingsites gegevens van hun leden beter te controleren en vast te leggen. De regelgeving komt na een spraakmakend zaak waarbij datingsite Jiayuan.com de schuld kreeg van een zelfmoord. 

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Foxconn bouwt nieuwe fabriek in Nanjing

De Taiwanese electronicagigant Foxconn gaat in Nanjing de grootste assemblagefabriek voor smartphones ter wereld bouwen. Daarmee ontzenuwt het bedrijf geruchten dat het China de rug toekeert.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Trump in november naar China

Het Chinese ministerie van buitenlandse zaken bevestigt dinsdag dat de Amerikaanse president Donald Trump 'later dit jaar' de Volksrepubliek zal bezoeken. Dat zal dan waarschijnlijk samenvallen met Trump's aanwezigheid op twee internationale topconferenties in het Verre Oosten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Strengere regels voor religie in China

Het Chinese kabinet heeft de regelgeving voor religieuze groepen herzien. Strengere regels zijn bedoeld om buitenlandse inmenging tegen te gaan en sociale harmonie te bevorderen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Milieu-inspectie ontdekt illegale dump met varkens

Een inspectieteam van de centrale overheid heeft in Huzhou een illegale dumpplaats met honderden dode varkens ontdekt. Een destructiebedrjf heeft in strijd met de regels de karkassen van zieke dieren in een put begraven, in plaats van ze te verbranden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Drie winnaars van 'Chinese Nobelprijs'

De Future Science Awards zijn zaterdag toegekend aan Pan Jianwei, Shi Yigong en Xu Chenyang. De Chinese wetenschapsprijs is bedoeld om innovatie te bevorderen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Heropvoedingscursus voor Chinese pestkoppen

Een rechtbank in Beijing organiseert op proef een cursus om pesten op school tegen te gaan. Veroordeelde pestkoppen worden een week lang heropgevoed.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Miljardair Guo Wengui vraagt asiel in VS aan

De Amerikaanse regering komt in een lastig parket nu de Chinese zakenman Guo Wengui een asielaanvraag heeft gedaan. Guo zegt dat hij corruptie in de top van de communistische partij kan onthullen; China beschouwt hem als een voortvluchtige crimineel.

Lees verder

China uitgeschakeld voor WK 2018

Ondanks een 1-2 overwinning op Qatar wist het chinese nationale voetbalelftal zich niet te plaatsen voor het WK in Rusland. Daarmee wordt de Chinese voetbaldroom voorlopig geen werkelijkheid. 

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China wuift protest Vietnam over legeroefening weg

China zegt over het volste recht te beschikken om militaire oefeningen te houden bij de Paracel-eilanden. Dat leidt tot nieuwe fricties met Vietnam over zeggenschap over de Zuidchinese-Zee.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl dagelijks het belangrijkste nieuws uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars.

Lees verder