economie cultuur politiek RSS

Duurste film ooit flopt; low budget film is kaskraker

economie
cultuur
politiek

Truckers demonstreren voor betere betaling

Naar verwachting zullen dit weekeinde Chinese vrachtwagenchauffeurs door het hele land het werk neerleggen. Vorige week werd er in zeker tien provincies ook al gestaakt, maar met de grieven lijkt niets te worden gedaan.

Lees verder
(Advertentie)

Didi beschermt vrouwen door ze te weren

China's marktleider voor taxidiensten Didi Chuxing wil vrouwelijke klanten beschermen door ze in de randen van de nacht alleen te laten vervoeren door andere vrouwen. De maatregel volgt na een spraakmakende moord op een 21-jarige gebruikster van Didi's carpool-app.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Top Kim-Trump voor China Sinterklaas en Kerst tegelijk

De Chinese regering denkt dat de tijd rijp is om de economische sancties tegen Noord-Korea te versoepelen. Maar wat Donald Trump zei over de Amerikaanse militaire aanwezigheid in Zuid-Korea zal de harten van de Chinese leiders pas echt sneller hebben doen kloppen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Zes jaar cel voor activist Edward Leung in Hong Kong

Een rechtbank in Hong Kong heeft Edward Leung tot een gevangenisstraf van zes jaar veroordeeld. De activist die strijdt voor de autonomie van de stad ten opzichte van China moet de cel in vanwege zijn aandeel in rellen in 2016.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Na tien jaar hebben Japan en China hun hotline

In geval van crisis kunnen Japanse en Chinese militairen direct contact met elkaar opnemen. Al in 2007 werd overeengekomen een hotline aan te leggen, maar slechte betrekkingen tussen beide landen stonden daar tot nu toe aan in de weg.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Onvergetelijk: Xi's taart en Poetins wodka en worst

Achter de schermen kan het onder wereldleiders best gezellig zijn met een glaasje sterke drank of een stukje droge worst. Dat vertelde de Russische president Vladimir Poetin in een woensdag uitgezonden interview met de Chinese televisie.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China prominenter op WK Voetbal dan ooit tevoren

Het nationale voetbalelftal van China is er niet bij op het WK 2018 in Rusland. Maar Chinese merken meer dan ooit.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

VS arresteren oud-agent wegens spionage China

Amerikaanse autoriteiten hebben zaterdag een voormalige medewerker van de militaire inlichtingendienst aangehouden op verdenking van spionage voor China. Het is de derde oud-spion die in korte tijd in de VS wordt ontmaskerd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China's indirecte investeringen in buitenland in de lift

Chinese investeringen in buitenlandse waardepapieren zijn vorig jaar sterk gestegen. De waarde van buitenlandse aandelen en leningen in Chinees bezit nam toe tot 498 miljard dollar.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Leraren opnieuw de straat op over loonconflict

Voor de tweede keer in een paar dagen tijd hebben leraren in Lu'an gedemonstreerd omdat zij menen geld tegoed te hebben van de lokale overheid. Uit het hele land komen meldingen dat docenten de straat opgaan vanwege financiële problemen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder