economie cultuur politiek RSS

China is nog niet uitgebouwd in Zuidchinese-Zee

economie
cultuur
politiek

China in shock over misbruik kinderdagverblijven

Ouders verdenken medewerkers van een kinderdagverblijf in Beijing van seksueel misbruik en het drogeren van hun kinderen. Eerder deze maand zorgden uitgelekte bewakingsbeelden van een kinderopvang in Shanghai al voor grote verontwaardiging.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Apple opnieuw onder vuur over werkomstandigheden

Om aan de vraag naar de nieuwe iPhone X te kunnen voldoen zou een fabriek in Zhengzhou massaal scholieren dwingen overuren te werken. Producent Foxconn dat de toestellen voor Apple maakt zegt dat overwerk door stagiairs volgens de Chinese wet mag, maar tegen de eigen bedrijfsregels is.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Twee jaar cel voor advocaat Jiang Tianyong

De Chinese advocaat Jiang Tianyong is dinsdag tot twee jaar cel veroordeeld wegens het aanzetten tot staatssubversiviteit. Jiang was raadsman van een aantal collega-advocaten die door de overheid werd vervolgd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Tencent is China's eerste voorbij grens $500 miljard

De beurswaarde van het internetbedrijf Tencent is maandag de 500 miljard dollar gepasseerd. Daarmee behoort het als eerste Chinese techbedrijf tot een select clubje met de Amerikaanse giganten Amazon, Facebook, Alphabet (Google) en Microsoft.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Portret Xi: hardwerkende man die graag zwemt

Staatspersbureau Xinhua heeft vrijdag een omvangrijk geschreven portret van president en partijleider Xi Jinping gepubliceerd. De meeste anekdotes zijn bekend, maar er staan ook wat nieuwe verhalen in.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Victoria's Secret in China in hemd gezet

Artiesten en modellen die waren gecontactreerd voor de feestelijke presentatie in Shanghai van de jaarlijkse lingeriecollectie van Victoria's Secret dreigen China niet in te komen. Wat een grote publiciteitsstunt had moeten worden, dreigt in een pr-nachtmerrie te ontaarden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Hui Ka-yan is nu China's rijkste man

Vastgoedondernemer Hui Ka-yan van de Evergrande Group is de nieuwe nummer één op de lijst met rijke Chinezen van zakenblad Forbes. Wang Jianlin, die vorig jaar nog bovenaan stond, kukelt naar een vierde plek.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Gratis karaoke voor Chinese 50-plussers

Senioren in de provincie Jiangsu kunnen voortaan gratis met elkaar zingen in verschillende karaokebars. Bedrijfsleven en overheid hebben de handen ineen geslagen om gepensioneerden uit hun isolement te halen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Blogaap Live: Het China van de 21ste Eeuw

Op zondagmiddag 26 november geeft Blogaap een lezing in de Bibliotheek Bollenstreek. Deze bijeenkomst is gratis bij te wonen voor iedereen die meer over het contemporaine China wil weten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Beijing belooft hutongs op te knappen

De lokale overheid in de Chinese hoofdstad heeft een plan gelanceerd om traditionele woonwijkjes autoluw te maken en historische gebouwen op te knappen. De vraag is of het ook een einde maakt aan sloop om ruimte te maken voor profijtelijke nieuwbouw.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl het belangrijkste nieuws uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten enis tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder