economie cultuur politiek

Dag 2: een Minsky-momentje

economie
cultuur
politiek

BRICS-top eindigt met dooi tussen China en India

China en India spraken verzoenende woorden op de slotdag van de BRICS-top in Xiamen. Opvallend was een gezamenlijke oproep terreur te bestrijden die tegen Pakistan leek gericht.

Lees verder
(Advertentie)

China waarschuwt voor meer smog

Ongunstige weersomstandigheden zullen dit jaar voor nog hardnekkiger smog zorgen dan normaal. Het ministerie van milieubescherming kondigt extra inspanningen aan om de luchtvervuiling aan banden te leggen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Vijf vragen over de BRICS-leiderstop

Zondag komen in Xiamen de leiders van Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika bijeen voor overleg. Alles wat je moet weten over deze top, kort en bondig uitgelegd.

Lees verder

China houdt sprankje hoop op WK 2018

Het nationale voetbalelftal van China heeft donderdag in Wuhan met 1-0 gewonnen van Oezbekistan. Dankzij een late goal behouden de Rode Draken een theoretische kans op kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Rusland.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Masturbatie-generatie probleem voor Chinese leger

Chinese recruten zijn in slechte conditie door teveel videospelletjes en masturbatie. Het Volksbevrijdingsleger trekt aan de bel.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China: 'Crisis Noord-Korea op kantelpunt'

Met het afvuren van een Noordkoreaanse raket die dinsdag over Japans grondgebied vloog, is volgens de Chinese regering een nieuwe fase in de crisis bereikt. Beijing houdt echter niet alleen Noord-Korea verantwoordelijk, maar legt de schuld ook bij Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Voorlopig einde aan grensconflict India en China

De Indiase en Chinese regeringen hebben overeenstemming bereikt over een einde aan de militaire patstelling in de Himalaya. Daarmee lijkt aan de vooravond van een grote internationale conferentie in China een directe confrontatie van de baan.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Zwarte lijst zedendelinquenten Shanghai

Het district Minhang in Shanghai introduceert als eerste een register met veroordeelde zedendelinquenten. Instellingen die met jongeren werken moeten hier toetsen of personeelsleden een gevaar vormen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Weduwe Liu Xiaobo vraagt rust in videoboodschap

Voor het eerst sinds het overlijden van Liu Xiaobo is een levensteken vernomen van zijn weduwe Liu Xia. Het is onduidelijk of zij de videoboodschap in vrijheid heeft opgenomen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Misdaadauteur verdacht van viervoudige moord

De Chinese schrijver Liu Yongbiao is aangehouden op verdenking van het doden van vier personen meer dan twintig jaar geleden. Saillant detail: Liu werkte aan een roman over een succesvolle misdaadauteur die wegkomt met moord.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl dagelijks het belangrijkste nieuws uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars.

Lees verder