economie cultuur politiek

China telt mogelijk 90 miljoen minder inwoners

economie
cultuur
politiek

Broodje Blogaap: China in het nieuws week 12

Andere verhalen in de media over China waren deze week: hardlopers op een doodlopende weg, een digitale oplossing voor een papieren probleem en waarom buschauffeurs in Baoying vaak scheef lopen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

China waarschuwt voor gevolgen zeespiegelstijging

De zeespiegel is in de periode 2015 tot 2017 bijna vier centimeter gestegen. Dat heeft niet alleen gevolgen aan de Chinese kust, maar ook voor het achterland.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Twee schoolkinderen doodgedrukt

Op een lagere school in Puyang zijn woensdagochtend twee kinderen om het leven gekomen toen zij onder de voet werden gelopen. Nog eens twintig kinderen raakten gewond.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Amerikaans beveiligingsbedrijf richt zich op China

De Frontier Services Group, dat bedrijven beveiligt in onrustige regio's, opent twee vestigingen in China. Het Amerikaanse bedrijf ziet kansen bij Chinese ondernemingen die in toenemende mate uitvliegen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Opvangcentrum gesloten na dood daklozen

Autoriteiten in Xinfeng hebben een privaat opvangcentrum voor daklozen gesloten en vier medewerkers aangehouden. Volgens Chinese media zijn in het centrum in de eerste zes weken van het jaar 21 personen overleden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Zuid-Korea vraagt voetbalfans rustig te juichen

De Zuidkoreaanse ambassade in Beijing roept voetbalfans die donderdag de wedstrijd tegen China bezoeken op zich ordelijk en niet-provocerend te gedragen. Ondertussen wil de Zuidkoreaanse voetbalbond veiligheidsgaranties voor zijn dameselftal dat volgende maand in Noord-Korea speelt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Zuid-Korea klaagt bij WTO over China

De Zuidkoreaanse regering heeft vrijdag bij de wereldhandelsorganisatie WTO melding gedaan van oneerlijke handelspraktijken door China. De Chinese overheid zou Zuid-Korea economisch straffen vanwege de plaatsing van een Amerikaans anti-raketsysteem.

Lees verder

Driekwart Chinezen heeft problemen met slapen

Drie op de vier Chinezen tussen de 10 en 45 jaar heeft problemen met inslapen. Slechts 11 procent slaapt de hele nacht door zonder wakker te worden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Tillerson is als was in Chinese handen

De Verenigde Staten willen graag samenwerken en vriendelijke relaties met China onderhouden, zei minister van buitenlandse zaken Rex Tillerson op bezoek in Beijing. Maar er is nog geen bevestiging van een topontmoeting tussen Xi Jinping en Donald Trump in april.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Frankrijk leidt marine-oefening in West-Pacific

Frankrijk en Groot-Brittannië participeren dit voorjaar in een grote marine-oefening van de Japanse en Amerikaanse strijdkrachten in de Grote Oceaan. De deelname is een boodschap dat ook Europese landen zich zorgen maken over de groeiende militaire macht van China.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl dagelijks het belangrijkste nieuws uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars.

Lees verder