economie cultuur politiek RSS

Sancties VS tegen China's leger; sfeer verzuurt verder

economie
cultuur
politiek

China overweegt kinderbijslag

De Chinese overheid gaat experimenteren met financiële prikkels om ouderparen te overtuigen sneller en meer kinderen te nemen. De verruiming van de eenkindpolitiek heeft onvoldoende effect gehad en demografen waarschuwen voor vergrijzing.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Marriott China: inchecken met gezichtsherkenning

Chinese gasten kunnen op proef in Marriott-hotels in Hangzhou en Sanya volledig geautomatiseerd inchecken. Voor de test werkt Marriott samen met Alibaba, dat eerder ervaring opdeed met gezichtsherkenning.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Agent betrapt in auto die bij bureau was gestolen

Een politieagent in Xi'an is geschorst nadat hij door collega's was aangetroffen in een auto die twee jaar eerder was gestolen. De Volkswagen Passat verdween begin 2016 spoorloos vanaf een parkeerterrein van een politiebureau.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Beursgang Xiaomi valt toch een beetje tegen

Bij een beursgang in Hong Kong heeft de Chinese mobieltjesmaker Xiaomi maandag 4,7 miljard dollar opgehaald. Zorgen bij beleggers drukten de koers.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Blogaap vlogt: Chinees Toerisme

Steeds meer Chinese toeristen kunnen zich een vakantie in het buitenland veroorloven. In de derde aflevering van Blogaap vlogt ga ik naar Giethoorn, waar ze er vorig jaar in zijn geslaagd 150.000 Chinese toeristen te trekken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

'China wilde Duitse parlementariƫr als informant'

De Chinese staatsveiligheidsdienst zou twee jaar geleden hebben geprobeerd een lid van de Bondsdag als informant te werven. Dat schrijft de Süddeutsche Zeitung vrijdag op basis van anonieme bronnen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Topman HNA overlijdt na noodlottige val

Wang Jian, mede-oprichter en bestuursvoorzitter van HNA Group is dinsdag op reis in Frankrijk overleden aan de gevolgen van een ongelukkige val. HNA groeide in 18 jaar uit tot een van de grootste bedrijven van China, maar was  de afgelopen maanden alleen maar in het nieuws wegens financiële problemen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinese media aardig voor Japan na voetbalverlies

Het Japanse voetbalteam wordt uitgebreid geprezen in de Chinese media voor zijn prestaties op het WK2018. Dat was begin van het toernooi wel anders.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Doktoren draaien patiƫnten poot uit op operatiebed

De politie in Zunyi heeft medici van een mannenkliniek gearresteerd op verdenking van oplichting. Klanten werden gelokt met aantrekkelijke prijzen, maar eenmaal klaar voor de operatie moesten ze instemmen met extra behandelingen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Afgedankte witte dolfijnen krijgen opvang in IJsland

Twee witte dolfijnen die momenteel nog optreden in een Oceanium in Shanghai gaan volgend jaar met pensioen. Nu de weerstand tegen dolfijnenshows toeneemt neemt een grote exploitant het initiatief voor een opvang voor dieren die jarenlang mensen hebben geamuseerd, maar nu hebben afgedaan.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder