economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

Chinese overheid heeft meer dan twee miljoen censors

Meer dan twee miljoen censors zijn dag in dag uit bezig met het controleren van online media in China. Dat blijkt uit een ongebruikelijk inkijkje dat staatskrant Beijing News geeft.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Wetenschappelijke rel over China-boycot

Britse en Amerikaanse wetenschappers boycotten een congres van Nasa, omdat Chinese deelnemers worden geweerd. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie mag op geen enkele manier meer met China samenwerken, vanwege een wet die eerder dit jaar is aangenomen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Handboek Toerist voor Chinese wereldreiziger

Chinezen die een buitenlandse reis ondernemen krijgen sinds deze maand een boekje met gedragsregels mee. De overheid wil daarmee  voorkomen dat onaangepast gedrag leidt tot imagoschade voor China in het buitenland.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Vertraging voor Chinese C919

De ontwikkeling van een Chinese concurrent voor Airbus en Boeing loopt zeker een jaar vertraging op. De datum voor de eerst testvlucht is uitgesteld naar 2015.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Tentoonstelling Ming-dynastie in Nieuwe Kerk

Zaterdag opent in Amsterdam de tentoonstelling Ming. Keizers, Kunstenaars en Kooplui in het oude China. Voor de tentoonstelling zijn 125 topstukken uit het Nanjing Museum naar De Nieuwe Kerk verplaatst.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China wil investeringsbank voor Azië

Tijdens een staatsbezoek aan Indonesië heeft President Xi Jinping het voorstel gedaan voor de oprichting van een Aziatische investeringsbank. De bank moet projecten financieren die de onderlinge handel verbeteren.

Lees verder

Japan en VS halen militaire banden aan

De VS gaan hun militaire aanwezigheid in Japan moderniseren als reactie op toegenomen dreiging van Noord-Korea en China. Het levert een nieuw radarsysteem aan Japan en stationeert er drones en vliegtuigen die onderzeeërs kunnen opsporen en vernietigen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Chinees team finalist Aziatische Champions League

Guangzhou Evergrande heeft zich door een 4-0 thuisoverwinning tegen Kashiwa Reysol uit Japan geplaatst voor de finale van de Aziatische Champions League. Het is voor het eerst dat een Chinese ploeg de finale speelt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

'China verdenkt hoogleraar Japan van spionage'

Professor Zhu Jianrong zou sinds juli door Chinese autoriteiten zijn gedetineerd op verdenking van spionage. Zhu heeft de Chinese nationaliteit, maar doceert al sinds 1986 in Tokio Sino-Japanse betrekkingen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

610 Miljoen Chinezen deze week op reis

Het Ministerie van Transport verwacht dat deze week 610 miljoen Chinezen op reis gaan. Gisteren begon de gouden week, waarin de meeste mensen zeven dagen achter elkaar vrij zijn.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder