economie cultuur politiek RSS

Vijf vragen over mogelijk verbod op TikTok in VS

China viert nationale feestdag

Dinsdag wordt in China de oprichting van de Volksrepubliek gevierd. Dit is tevens het begin van de Gouden Week, waarin werknemers zeven dagen achtereen vrij zijn.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Oude fabriek stort in; 16 doden

In Houshan in de provincie Hebei is een verouderd fabrieksgebouw ingestort. Daarbij zijn 16 mijnwerkers gedood die er lagen te slapen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

VS bezorgd over Chinese wapens voor Turkije

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft serieuze bezwaren tegen de levering van een Chinees luchtverdedigingsssyteem aan Turkije. De fabrikant staat op een zwarte lijst van de VS.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Schepen zinken door orkaan; 74 vissers vermist

Drie Chinese vissersschepen zijn zondagmiddag gezonken als gevolg van sterke wind van tyfoon Wutip. Autoriteiten zijn een grote zoekactie begonnen naar 74 vermiste opvarenden.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China bindt strijd aan met valse bommeldingen

Het Chinese Hooggerechtshof heeft lagere rechters opgedragen om valse terreurdreigingen zwaarder te straffen. Alleen al dit jaar werd meer dan 80 keer het luchtvaartverkeer stilgelegd vanwege valse bommeldingen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Milieuactivist door het stof voor valse claims

De politie van Beijing heeft de milieuactivist Dong Liangjie gearresteerd op beschuldiging van het verspreiden van online roddels. Volgens de politie heeft Dong bekend dat hij alarmerende berichten over milieuvervuiling verzon of aandikte.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Broodje Blogaap: China in het nieuws op 30 september

Andere verhalen in de media over China zijn vandaag: een neus op je voorhoofd, een ster in problemen en win een reis naar China's raketbasis.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Vrijhandelszone Shanghai test voor hervormingen

Zondag is de nieuwe vrijhandelszone in Shanghai geopend. Chinese autoriteiten experimenteren in het gebied met economische hervormingen en nieuwe vrijheden.

Lees verder

Politie China rolt kinderhandelnetwerk op

Chinese autoriteiten hebben eerder deze maand 301 arrestaties verricht op verdenking van kinderhandel. Daarbij werden 92 kinderen en 2 jonge vrouwen bevrijd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Reuzenwespen doden 26 mensen

Aanvallen van groepen hoornaars hebben in de Chinese provincie Shaanxi aan zeker 26 mensen het leven gekost. In afgelegen gebieden komt medische hulp vaak te laat voor mensen die meerdere malen zijn gestoken.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder