economie cultuur politiek RSS

Covid is passé, maar China’s economie is nog herstellende

economie
cultuur
politiek

Broodje Blogaap: China in het nieuws op 25 september

Andere verhalen in de media over China zijn vandaag: een wieg vol kleine reuzenpanda's, verpleegsters aan de slag in Duitsland, een stukje landbouwgrond ter grootte van België en een Amerikaans pleidooi voor Chinese hogesnelheidstreinen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek
(Advertentie)

Mercedes-Benz wil museum in Beijing

De Duitse automaker Mercedes-Benz wil in China een dependance van zijn museum in Stuttgart openen. Een eigen showroom van het verleden moet de verkopen van het merk in de toekomst een zetje geven.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Massale kloppartij bij Foxconn-fabriek

Bij een massale vechtpartij tussen honderden werknemers van Foxconn in Yantai zijn elf mensen in het ziekenhuis beland. In de Foxconn-fabriek wordt electronica voor HP, Nintendo en Sony gemaakt.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Supertyfoon Usagi kost zeker 25 het leven

De zeer krachtige tyfoon Usagi die zondagavond het zuidoosten van China trof, heeft 25 doden gekost en veel materiële schade aangericht. Hoewel de storm aan kracht had ingeboet, werden nog zeer hoge windsnelheden gemeten.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Rijkste Chinees sticht Hollywood aan Gele Zee

Wang Janglin, oprichter van de Dalian Wanda Group, investeert 30 miljard yuan (3,6 miljard euro) in een speelfilm-stad in Qingdao. Oriental Movie Metropolis omvat studiofaciliteiten, maar ook alles om toeristen te ontvangen.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

China geeft duidelijkheid over export naar Noord-Korea

De Chinese overheid heeft een lijst gepubliceerd van goederen en technologieën die niet mogen worden uitgevoerd naar Noord-Korea. Daarmee laat het zien dat het werk maakt van economische sancties van de VN.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Broodje Blogaap: China in het nieuws op 23 september

Andere verhalen in de media over China zijn vandaag: vliegtuig keert terug voor verdrietige moeder, acupunctuur voor honden en zoontje kauwt voedsel voor verlamde moeder die uit coma ontwaakte.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Levenslange gevangenisstraf voor Bo Xilai

De rechtbank in Jinan heeft de voormalige politicus Bo Xilai tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld vanwege corruptie. Hij kreeg extra straffen voor verduistering en machtsmisbruik.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Opnieuw beschuldigingen over cyberspionage China

Hackers van het Volksbevrijdingsleger zijn twee jaar structureel op zoek geweest naar Amerikaanse technologie voor het ontwikkelen van drones. Daartoe zijn computers van zeker 20 Amerikaanse defensieleveranciers gehackt, zegt FireEye, een adviesbedrijf voor computerbeveiliging.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Puber is eerste verdachte van strenge roddel-regels

Een 16-jarige jongen uit de westelijke provincie Gansu is waarschijnlijk de eerste Chinees die is aangehouden op basis van nieuwe strenge regels voor internetgebruik. Zijn bericht over de dood van een karaokebareigenaar werd meer dan 500 keer doorgestuurd.

Lees verder
economie
cultuur
politiek

Over Blogaap

China-deskundige Fred Sengers publiceert op Blogaap.nl over het nieuws en de belangrijkste ontwikkelingen uit en over China op politiek, economisch en cultureel gebied. 

Hij publiceert en spreekt over China in de media, geeft gastcolleges op hogescholen en universiteiten en is tevens dagvoorzitter en spreker op congressen en seminars. Staat desgevraagd weleens organisaties die met China hebben te maken met raad en daad bij.

Lees verder